Cândva una dintre cele mai folosite aplicații de chat, Yahoo! Messenger este relansată într-un format modern, după ce mai mulți ani la rând a fost ignorată de companie.
Yahoo! și-a adus aminte că a avut una dintre cele mai populare aplicații de tip instant messaging, în România cel puțin era de departe cea mai folosită, și lansează acum o versiune modernă, disponibilă ca aplicație de mobile, aplicație web și în cadrul Yahoo! Mail.
Ca și Microsoft, Yahoo! a întârziat să se bată pe o nișă foarte râvnită, cea a aplicațiilor de chat, deși ar fi avut avantajul unei baze foarte mari de utilizatori, cea a utilizatorilor de Yahoo! Messenger.
Am testat noua aplicație Yahoo! Messenger pentru iOS și am descoperit, alături de funcții standard pentru aplicațiile de chat, câteva adiții originale.
În primul rând, cu noul Yahoo! Messenger poți șterge orice mesaj sau imagine trimisă, dacă consideri că ceva nu a fost potrivit. Funcția responsabilă se numește Unsend.
În al doilea rând, având aplicația Yahoo! Messenger instalată pe telefon, te poți loga în orice serviciu Yahoo! fără parolă. Dacă activezi funcția Account Key, în momentul în care încerci să te loghezi pe Yahoo! Mail, de exemplu, vei primi pe telefon o notificare cu un cod pe care îl vei introduce pentru a te loga fără parola clasică. Logarea fără parola va merge și dacă dezintalezi Yahoo! Messenger, doar că în locul unei notificări push, vei primi un SMS cu codul necesar.
Nu lipsesc funcții la care ne-am fi așteptat de la o aplicație de chat modernă, precum grupurile de discuții sau photo sharing-ul. Legat de acesata din urmă, am observat încărcarea foarte rapidă a imaginilor. Acestea sunt afișate orizontal și schimbate printr-un simplu swipe. Avantajul abordării alese de Yahoo! este că nu ești nevoit să pierzi rândul conversației pentru a vedea pozele primite. Bineînețeles, nu lipsește integrarea cu Flickr, serviciul de photo sharing al celor de la Yahoo!, suportul pentru GIF-uri animate via Tumblr și like-ul. Da, poți da like pozelor pe care ți le trimit prietenii. Dacă nu, se vor simți probabil jigniți.
În fine, o altă funcție importantă este suportul offline. Nu doar în sensul clasic, ci chiar poți scrie mesaje oricând, urmând ca acestea să fie salvate și trimise automat imediat cum te conectezi la internet.