TikTok declanșează concedieri mergând pe mâna AI - sute de angajați din întreaga lume rămân fără job

TikTok declanșează concedieri mergând pe mâna AI -  sute de angajați din întreaga lume rămân fără job
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:16

TikTok, controlată de grupul chinez ByteDance, concediază sute de angajați din întreaga lume, pe măsură ce rețeaua socială își intensifică utilizarea inteligenței artificiale (AI) pentru a modera conținutul, transmite Reuters.

Două surse apropiate discuțiilor au declarat anterior pentru Reuters că peste 700 de locuri de muncă au fost desființate în Malaezia. TikTok a declarat ulterior că au fost afectați mai puțin de 500 de angajați din această țară, arată G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
România, printre statele cu cele mai scăzute rate ale locurilor de muncă vacante din UE în industrie, construcții și servicii CITEȘTE ȘI România, printre statele cu cele mai scăzute rate ale locurilor de muncă vacante din UE în industrie, construcții și servicii
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Angajații, dintre care majoritatea lucrau pentru serviciile de moderare a conținutului TikTok, au fost informați cu privire la concedierea lor prin e-mail miercuri târziu, potrivit surselor, care au solicitat anonimatul deoarece nu au fost autorizate să vorbească cu presa.

TikTok a confirmat pentru Reuters că disponibilizările sunt în curs de desfășurare în cadrul companiei și a declarat că se așteaptă ca mai multe sute de angajați să fie afectați la nivel mondial, ca parte a unui plan mai amplu de îmbunătățire a serviciilor sale de moderare.

Grupul plănuiește alte reduceri de locuri de muncă luna viitoare, pe măsură ce încearcă să consolideze unele dintre operațiunile sale regionale, a declarat una dintre surse.

„Facem aceste schimbări ca parte a eforturilor noastre continue de a consolida modelul nostru operațional global de moderare a conținutului”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok.

GRAFICE Băncile scad accelerat dobânzile la depozite, dar au scumpit unele credite CITEȘTE ȘI GRAFICE Băncile scad accelerat dobânzile la depozite, dar au scumpit unele credite

Compania intenționează să investească 2 miliarde de dolari în încredere și securitate în acest an și va continua să își îmbunătățească eficiența, 80% din conținutul care încalcă liniile directoare fiind acum eliminat de tehnologii automate, a declarat purtătorul de cuvânt.

Concedierile au fost raportate pentru prima dată joi de portalul de știri de afaceri The Malaysian Reserve.

Reducerea numărului de locuri de muncă vine în contextul în care companiile internaționale de tehnologie se confruntă cu o presiune sporită în materie de reglementare în Malaezia, guvernul impunând operatorilor de rețele sociale să solicite o licență de operare până în ianuarie, ca parte a unei inițiative de combatere a criminalității informatice.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
concedieri