Statele Unite vor restricționa în curând investițiile americane în inteligență artificială în China

Statele Unite vor restricționa în curând investițiile americane în inteligență artificială în China
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:19

Reglementările din SUA care vor interzice anumite investiții americane în inteligența artificială (AI) în China sunt în procesul final de revizuire, potrivit unei postări guvernamentale, sugerând că restricțiile vor fi implementate în curând, transmite Reuters.

Aceste reguli, care vor cere, de asemenea, investitorilor americani să notifice Departamentul Trezoreriei despre unele investiții în AI și alte tehnologii sensibile, sunt derivate dintr-un ordin executiv semnat de președintele Joe Biden în august 2023, concentrat pe prevenirea transferului de know-how american către armata chineză.

Urmărește-ne și pe Google News
Trei sferturi dintre cetățenii UE sprijină utilizarea inteligenței artificiale de către poliție și armată, pentru supraveghere și securitate. Românii și polonezii sprijină cel mai mult aceste măsuri CITEȘTE ȘI Trei sferturi dintre cetățenii UE sprijină utilizarea inteligenței artificiale de către poliție și armată, pentru supraveghere și securitate. Românii și polonezii sprijină cel mai mult aceste măsuri
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Regulile finale – care vor restricționa investițiile către China în AI, semiconductori și microelectronice și calculul cuantic – se află acum în revizuire la Biroul de Management și Buget (Office of Management and Budget), ceea ce în mod obișnuit înseamnă că acestea vor fi publicate probabil în următoarea săptămână, scrie News.ro.

”Se pare că încearcă să publice aceste reguli înainte de alegeri,” a declarat fostul oficial al Trezoreriei, Laura Black, avocat la Akin Gump în Washington.

Black a adăugat că biroul Trezoreriei care supraveghează reglementările oferă de obicei o fereastră de cel puțin 30 de zile înainte ca astfel de reglementări să intre în vigoare.

Departamentul Trezoreriei a publicat regulile propuse și o serie de excepții, după o perioadă inițială de comentarii în urma ordinului executiv.

Dacia Sandero, depășită în septembrie de trei rivale, dar rămâne lider în Europa CITEȘTE ȘI Dacia Sandero, depășită în septembrie de trei rivale, dar rămâne lider în Europa

Un purtător de cuvânt al Departamentului Trezoreriei nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

Black se așteaptă ca regulile finale să clarifice în continuare domeniul de acoperire al inteligenței artificiale și pragul pentru partenerii limitați.

Restricțiile fac parte dintr-un efort de a împiedica know-how-ul american să ajute China în dezvoltarea tehnologiilor sofisticate.

viewscnt
Afla mai multe despre
statele unite
investirii
china