Italia vrea să forțeze Big Tech să plătească mai mult pentru rețea

Italia vrea să forțeze Big Tech să plătească mai mult pentru rețea
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:37

Italia va lua măsuri menite să se asigure că Big Tech (giganții din domeniul tehnologiei) împart costul dezvoltării infrastructurii de telecomunicații în țară, a anunțat ministrul Industriei, Adolfo Urso, transmite Reuters.

Companiile de telecomunicații argumentează că Google (divizie a Alphabet), Facebook (divizie a Meta), Amazon, Apple și Microsoft ar trebui să suporte o parte din costurile construirii rețelelor 5G și broadband deoarece sunt responsabile pentru o mare parte din traficul pe Internet.

Urmărește-ne și pe Google News
Bluesky crește, din nou, datorită lui Elon Musk CITEȘTE ȘI Bluesky crește, din nou, datorită lui Elon Musk
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Deutsche Telekom, Orange, Telefonica și Telecom Italia cer o împărțire echitabilă a finanțării, în timp ce Big Tech susțin că propunerea operatorilor europeni de telecomunicații este echivalentă cu o taxă pe Internet, scrie Agerpres.

"Toți lucrăm la această problemă. Este important să mergem în această direcție", le-a spus jurnaliștilor ministrul italian al Industriei, în marja unui eveniment desfășurat la Milano.

"Este logic ca Big Tech să contribuie la aceste activități care sunt apoi încredințate marilor rețele de telecomunicații", a adăugat Urso.

Câțiva politicieni din coaliția aflată la guvernare în Italia au prezentat propuneri în Parlament conform cărora Big Tech ar trebui să negocieze condițiile tehnice și economice pentru recompensarea operatorilor telecom.

Dacia Sandero, depășită în septembrie de trei rivale, dar rămâne lider în Europa CITEȘTE ȘI Dacia Sandero, depășită în septembrie de trei rivale, dar rămâne lider în Europa

"Propunerea noastră este menită să introducă o contribuție din partea platformelor online, a motoarelor mari de căutare și controlori de acces (gatekeepers) pentru a sprijini investițiile în rețelele electronice de comunicații", se arată într-un amendament depus de Andrea Dara, de la Partidul Liga de extremă dreapta.

Analiștii au arătat că traficul de date de la câteva firme din domeniul tehnologiei a crescut în ultimii ani cu până la 30% și se estimează că tendința va continua, deși sectorul telecomunicațiilor nu obține profit de pe urma acestor evoluții.

Investițiile necesare până în 2030 pentru a oferi servicii de telefonie mobilă 5G tuturor regiunilor populate din UE sunt estimate de oficialii Comisiei Europene la 200 miliarde de euro, precizează șefii companiilor de telecomunicații din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
big tech