FintechOS își întărește echipa managerială pentru a continua expansiunea globală

FintechOS își întărește echipa managerială pentru a continua expansiunea globală

Lidia Cîrstei

Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:44

FintechOS, companie fondată de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, specializat în soluții pentru accelerarea transformării digitale a instituțiilor financiare, desprins în 2017 din compania locală Softelli­gence, a numit-o pe Lidia Cîrstei în funcția de Chief of Staff & Business Transformation. 

Lidia Cîrstei s-a alăturat FintechOS în mai 2021 ca Service Delivery Director of Professional Services, iar de atunci a deținut roluri cheie, inclusiv de Chief Operating Officer pentru Europa Centrală și de Est și Chief of Staff. Are o experiență de peste 22 de ani în domeniul bancar și al asigurărilor, deținând funcții de conducere în cadrul Alpha Bank Romania și UNIQA Asigurari.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Planul pentru celebrul magazin Eva al noului proprietar Vlad Papuc. Vizează noi plasamente și vrea să își extindă puternic și fabrica din Câmpina CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Planul pentru celebrul magazin Eva al noului proprietar Vlad Papuc. Vizează noi plasamente și vrea să își extindă puternic și fabrica din Câmpina
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În noua sa poziție, Lidia Cîrstei va fi responsabilă de implementarea excelenței operaționale și de asigurarea unui nivel ridicat de satisfacție a clienților pe măsură ce FintechOS își va continua expansiunea globala.

În luna septembrie, compania a anunțat că are în plan să recruteze specialiști în vânzări pentru Europa de Vest, dar și experți în dezvoltare software în România.

Decizia vine după ce compania a atras o rundă de 60 de milioane de dolari anul acesta și este parte din planul companiei de a-și consolida poziția la nivel global și de a atinge pragul de break-even în 2024. Runda de finanțare a fost condusă de Molten Ventures, Cipio Partners și BlackRock, alături de investitorii existenți EarlyBird VC, OTB VC și GapMinder VC.

Specialiștii în dezvoltare de produs sunt vizați în special pentru biroul din România, iar cei în vânzări pentru Europa de Vest, mai ales pentru biroul din Marea Britanie.

FintechOS are în jur de 200 de angajați, dintre care mai mult de jumătate sunt în zona tehnică (programatori, specialiști în cloud, arhitecți de sisteme, experți în integrare de sisteme, consultanți în soluții), restul fiind împărțiți între specialiști în vânzări, zona de consultanță și project management și funcții de suport (ex. departament financiar, legal, resurse umane).

VIDEO Metrorex anunță unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni. Lucrări în ritm alert CITEȘTE ȘI VIDEO Metrorex anunță unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni. Lucrări în ritm alert

FintechOS își desfășoară activitatea la nivel global, având echipe în România, Marea Britanie (Londra), Statele Unite (New York).

În noiembrie 2023, FintechOS a concediat o parte dintre angajați. Sergiu Neguța a anunțat că FintechOS a efectuat o serie de reduceri de personal, fără a indica numărul salariaților disponibilizați.

Ultima rundă de finanțare a avut loc în aprilie 2021 și s-a ridicat la 60 milioane de dolari. Finanțarea Seria B a fost condusă de fondul de investiții Draper Esprit, cărora li s-au alăturat Early Bird, OTB Ventures, Gapminder Ventures și Launchub. Earlybird Digital East Fund a participat, prin BERD, și la prima rundă de finanțare a startup-ului devenit gigant UiPath. Mai multe detalii AICI.

De la ultima sa rundă de investiții din 2021, FintechOS a înregistrat o creștere de peste 300% a veniturilor, atrăgând clienți cheie precum Société Générale, Admiral, Benenden Health, Avant Money și Vibrant Credit Union în sectoarele bancar și de asigurări din SUA, Marea Britanie, Europa continentală și zona Asia-Pacific (APAC).

Această creștere exponențială evidențiază cererea globală pentru soluțiile FintechOS.

Compania este controlată integral de FintecOS Holding BV (Olanda), potrivit termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
fintechos
angajari. startup