Samsung Electronics va face concedieri la unele divizii

Samsung Electronics va face concedieri la unele divizii
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 14:30

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics va renunța la aproximativ 30% din angajații săi din străinătate, la unele divizii, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Compania a dat instrucțiuni subsidiarelor din întreaga lume să reducă numărul de angajați la diviziile de vânzări și marketing cu aproximativ 15% iar în sectorul administrativ cu până la 30%, susțin sursele.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Sony anunță PlayStation 5 Pro CITEȘTE ȘI VIDEO Sony anunță PlayStation 5 Pro
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Planul va fi implementat până la finalul acestui an și va afecta locurile de muncă din America de Nord și de Sud, Europa, Asia și Africa, adaugă sursele. Încă nu se cunoaște câți angajați vor fi concediați și care vor fi diviziile și țările cele mai afectate, scrie Agerpres.

Într-un comunicat, Samsung a dat asigurări că unele ajustări ale forței sale de muncă din străinătate reprezintă o rutină, fiind menite să îmbunătățească eficiența, și nu vor fi afectate locurile de muncă din producție.

La finalul anului trecut, Samsung avea pe plan global 267.800 de angajați, iar mai mult de jumătate 147.000 - erau în străinătate.

Cele mai multe locuri de muncă erau pe segmentul de producție și dezvoltare, la vânzări și marketing erau aproximativ 25.100 de angajați, iar în alte zone 27.800 de angajați.

Sursele susțin că "mandatul global" privind concedierile afost trimis în urmă cu trei săptămâni, iar subsidiara Samsung din India oferă deja pachete compensatorii unor angajați cu pregătire medie. Numărul total de angajați care ar putea fi concediați în India ar putea ajunge la 1.000, din totalul celor 25.000 de oameni care lucrează pentru subsidiara Samsung din India.

În China, Samsung i-a anunțat pe angajați că vor urma concedieri la divizia de vânzări, anunța recent un ziar sud-coreean.

Concedierile vin într-un moment în care Samsung se confruntă cu dificultăți la diviziile sale cheie. Astfel, divizia de cipuri s-a redresat mai lent decât rivalele iar profitul s-a situat anul trecut la cel mai redus nivel din ultimii 15 ani.

Apple pierde lupta cu instanțele UE și va trebui să returneze Irlandei 13 miliarde euro CITEȘTE ȘI Apple pierde lupta cu instanțele UE și va trebui să returneze Irlandei 13 miliarde euro

Pe piața telefoanelor mobile inteligente premium, Samsung se confruntă cu o concurență dură din partea Apple și Huawei, iar afacerile din India sunt afectate de o grevă care a dus la oprirea producției.

Sursele nu au precizat dacă vor exista concedieri la divizia Samsung din Coreea de Sud. Cel mai mare sindicat al angajaților Samsung Electronics a declanșat o grevă, în perioada 15-18 august, pentru salarii mai mari și bonusuri, după ce discuțiile cu conducerea gigantului sud-coreean au eșuat în iulie.

Miercuri, acțiunile Samsung Electronics înregistrau la Bursa de la Seul cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni.

Samsung Electronics este nava amiral a gigantului Samsung Group, de departe cel mai important 'chaebol', acele conglomerate industriale familiale care domină a patra mare economie asiatică. Samsung Electronics este unul dintre cei mai mari producători mondiali de smartphone-uri și unul dintre puținii producători de cipuri de memorie cu valoare adăugată mare utilizate pentru Inteligența Artificială (IA).

Samsung Electronics a raportat în trimestrul doi din 2024 o creștere de șase ori a profitului net, la 9.640 miliarde de woni (6,96 miliarde de dolari), depășind estimările analiștilor, de 7.970 miliarde de woni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
concedieri