iOS 18 aduce numeroase noutăți, dar inteligența artificială mai întârzie

iOS 18 aduce numeroase noutăți, dar inteligența artificială mai întârzie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris marţi, 08:44

Apple a lansat oficial iOS 18, care aduce o serie întreagă de noutăți și poate fi instalat pe numeroase modele compatibile.

Una dintre noutățile fundamentale ale noii versiuni de iOS este suportul pentru standardul RCS, care înlesnește comunicațiile între posesorii de iPhone și cei de Android.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, mesajele schimbate între iMessage și Messages (aplicația implicită de comunicare de pe Android) pot include imagini și filmări, beneficiind de facilități precum indicatorii de scriere și confirmările de primire.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Toate versiunile de iPhone 16 au aceeași cantitate de memorie RAM CITEȘTE ȘI Toate versiunile de iPhone 16 au aceeași cantitate de memorie RAM

iOS 18 vine și cu o serie de noi opțiuni îndrăznețe în ceea ce privește personalizarea interfeței grafice. Dincolo de faptul că aplicațiile pot fi aranjate în mod liber pe ecranul principal, utilizatorii pot acum să aplice diverse teme coloristice pictogramelor.

Tot la acest capitol, intră și schimbările aduse meniului Control Center, care oferă mai multă libertate în aranjarea și redimensionarea butoanelor care controlează diverse funcții, de la conexiuni la camera foto și redarea muzicii.

Majoritatea aplicațiilor Apple primesc și ele diverse îmbunătățiri, precum posibilitatea programării mesajelor cu iMessage sau integrarea reminder-elor în Calendar.

Există și o aplicație nouă, numită Passwords, dedicată gestionării parolelor și a celorlalte mijloace de securizare a conturilor, precum passkeys sau chei temporare de verificare a identității.

Lipsește, însă, suita Apple Intelligence, care va fi lansată luna viitoare, dar care nu va ajunge prea curând și în Europa, din cauza neînțelegerilor dintre Apple și autoritățile europene.

iOS 18 va putea fi instalat pe următoarele dispozitive:

iPhone 16
iPhone 16 Plus
iPhone 16 Pro
iPhone 16 Pro Max
iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max
iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone SE (de la a doua generație)
 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios 18