Părinții nu ar trebui să le cumpere smartphone-uri copiilor sub 11 ani, arată unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă

Părinții nu ar trebui să le cumpere smartphone-uri copiilor sub 11 ani, arată unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2024

Părinții nu ar trebui să le cumpere smartphone-uri copiilor sub 11 ani, avertizează unul dintre cei mai importanți operatori de telefonie mobilă din Marea Britanie, EE, într-un ghid menit să "protejeze copiii în lumea digitală", conform AFP.

Aproape un sfert dintre copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani au un smartphone în Marea Britanie, conform unui studiu realizat de autoritatea de reglementare a mass-media OFCOM, publicat în aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Roboții încep să înlocuiască paznicii CITEȘTE ȘI VIDEO Roboții încep să înlocuiască paznicii
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit EE, o filială a grupului britanic de telefonie BT, copiii cu vârsta sub 11 ani nu ar trebui să aibă telefoane care să le ofere acces la internet și la rețelele sociale, ci mai degrabă „dispozitive cu capacitate limitată” cu care să poată doar să trimită mesaje text și să efectueze apeluri, scrie Agerpres.

Tinerii sub 13 ani ar trebui să aibă acces restricționat la rețelele sociale, potrivit EE. Părinții lor ar trebui să instaleze controale pentru a monitoriza timpul petrecut în fața ecranului, utilizarea aplicațiilor și pentru a stabili limite de timp pentru anumite aplicații.

Controlul parental ar trebui activat până la vârsta de 16 ani, potrivit operatorului. Acest lucru ar face posibilă gestionarea accesului la site-uri, conținuturi și platforme inadecvate.

Aceste recomandări urmăresc să „protejeze copiii în lumea digitală”, a precizat EE, care nu va limita totuși vânzările de smartphone-uri în funcție de vârsta utilizatorilor.

Compania vrea să ajute părinții „să facă cele mai bune alegeri pentru copiii lor”, a declarat Mat Sears, directorul de afaceri generale al EE.

SpaceX scrie istorie. Premieră în spațiu CITEȘTE ȘI SpaceX scrie istorie. Premieră în spațiu

Există o dezbatere aprinsă în Marea Britanie cu privire la modul de reglementare a accesului copiilor și adolescenților la tehnologie și smartphone-uri.

În mai, parlamentarii din comisia pentru educație a Camerei Comunelor au declarat că guvernul ar trebui să ia în considerare o interdicție totală a smartphone-urilor pentru tinerii sub 16 ani.

Dar prim-ministrul Keir Starmer, el însuși tatăl a doi adolescenți, a exclus în iulie interzicerea telefoanelor pentru copiii sub 16 ani. „Nu cred că este o idee bună”, a spus el, sugerând în schimb că ar trebui puse în aplicare „protecții mai bune”.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
ee