OpenAI a ascuns un incident de securitate

OpenAI a ascuns un incident de securitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris vineri, 09:28

La puțin timp după ce a lansat ChatGPT, rețeaua internă a dezvoltatorului OpenAI a fost accesată de un hacker, însă, compania a ținut secret incidentul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

La începutul lui 2023, cu puțin timp după ce a lansat ChatGPT, OpenAI a fost victima unui atac cibernetic în urma căruia un hacker a pătruns în rețeaua internă a companiei și a accesat date despre produsele companiei.

Nu atât incidentul, cât modul în care OpenAI l-a gestionat, ridică semne de întrebare despre încrederea pe care utilizatorii și companiile o pot avea (sau nu) în companie.

Inteligența artificială generativă scutește 60% dintre angajați de 5 ore de muncă pe săptămână CITEȘTE ȘI Inteligența artificială generativă scutește 60% dintre angajați de 5 ore de muncă pe săptămână

OpenAI a ținut secret atacul - nu l-a făcut public (pentru că nu au fost implicate datele utilizatorilor) și nici nu l-a raportat către FBI (pentru că s-a crezut că hacker-ul nu are legătură cu vreun guvern străin).

Însă, unul dintre experții tehnici ai companiei a avertizat că breșele pot face ca, pe viitor, OpenAI să devină ținta hackerilor susținuți de China sau Rusia. Acesta a fost dat afară, ulterior.

Separat, săptămâna aceasta s-a aflat că aplicația ChatGPT de macOS a companiei salvează datele în simple fișiere text, care pot ajunge cu ușurință în posesia hackerilor, în urma unui eventual atac.

Abia după ce informația a ajuns în presa americană, OpenAI a promis că va cripta datele personale generate de ChatGPT pentru Mac.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
hackeri
securitate