UE a cerut Amazon mai multe informații despre respectarea legii privind serviciile digitale

UE a cerut Amazon mai multe informații despre respectarea legii privind serviciile digitale
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2024

Comisia Europeană a cerut Amazon să furnizeze mai multe informații cu privire la măsurile luate de gigantul american de comerț electronic pentru a-și respecta obligațiile prevăzute de legea serviciilor digitale ( Digital Services Act - DSA), transmite Reuters.

”În special, Amazon este rugat să furnizeze informații detaliate cu privire la conformitatea sa cu prevederile privind transparența sistemelor de recomandare (...)”, a spus UE într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO YouTube, nouă funcție de ștergere a muzicii afectate de copyright pentru creatorii de conținut CITEȘTE ȘI VIDEO YouTube, nouă funcție de ștergere a muzicii afectate de copyright pentru creatorii de conținut
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Amazon trebuie să furnizeze informațiile solicitate până pe 26 iulie, scrie News.ro.

Legea cere jucătorilor supranumiți Big Tech să facă mai mult pentru a aborda conținutul ilegal și dăunător de pe platformele lor.

Amazon a spus că examinează cererea UE.

”Examinăm această solicitare și lucrăm îndeaproape cu Comisia Europeană. Amazon împărtășește obiectivul Comisiei Europene de a crea un mediu de cumpărături sigur, previzibil și de încredere”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon.

Acesta a adăugat: ”Credem că acest lucru este important pentru toți participanții din industria de retail și investim semnificativ în protejarea magazinului nostru de actorii răi, conținutul ilegal și în crearea unei experiențe de cumpărături de încredere. Ne-am construit pe această bază solidă pentru conformitatea DSA”.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
ue