iOS 18.2 va introduce o nouă funcție pentru siguranța copiilor

iOS 18.2 va introduce o nouă funcție pentru siguranța copiilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 12:05

Imaginile care conțin nuditate și sunt trimise copiilor sub 13 ani vor putea fi blurate și raportate către Apple începând cu versiunea 18.2 a sistemului de operare iOS.

iOS 18.2 va folosi învățarea mecanică pentru a depista nuditatea din imaginile și filmările trimise prin intermediul iMessage, fără a dezactiva criptarea mesajelor.

Urmărește-ne și pe Google News

În cazul mesajelor care conțin astfel de imagini sau clipuri video, utilizatorul va fi avertizat, iar imaginea va fi afișată doar după ce acesta confirmă că dorește să o vadă.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Apple câștigă 250 de dolari într-un proces cu Masimo CITEȘTE ȘI Apple câștigă 250 de dolari într-un proces cu Masimo

Copii care au sub 13 ani vor trebui să introducă codul pentru Screen Time al dispozitivului pentru a putea vedea imaginile blurate automat. Aceștia au două opțiuni în plus când primesc astfel de imagini - să scrie unui părinte sau să raporteze direct către Apple.

Viitoarea facilitate va funcționa în aplicațiile Messages și FaceTime, dar și pentru funcțiile AirDrop și Contact Posters. Apple spune că scanarea se va face și în cazul anumitor aplicații terțe, fără să ofere detalii.

Pe lângă iPhone, aceasta va fi activă pe iPad, Mac și căștile Vision Pro. Pe iPhone, de exemplu, este posibilă activarea sau dezactivarea acesteia de la Settings > Screen Time > Communication Safety.

Viitoarea facilitate va fi introdusă, la început, doar în Australia, însă, ulterior, Apple va extinde disponibilitatea acesteia la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
iphone
mac
vision pro