Meta anunță una dintre cele mai mari mișcări - Anumite conturi Instagram, puse sub control strict. Supraveghere continuă, limitarea timpului petrecut pe aplicație

Meta anunță una dintre cele mai mari mișcări - Anumite conturi Instagram, puse sub control strict. Supraveghere continuă, limitarea timpului petrecut pe aplicație
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 21:00

Adolescenții care folosesc Instagram vor fi în curând plasați automat într-un nou tip de conturi, cu restricții de confidențialitate încorporate, care le oferă părinților mai mult control asupra activității copiilor lor pe platforma de socializare, transmite CNBC.

Marți, Meta, compania-mamă a platformei de socializare, va începe să lanseze funcția sa ”conturi pentru adolescenți”, care își propune să pună toți adolescenții – inclusiv pe cei care ar putea încerca să mintă despre vârsta lor – în conturi private cărora le pot fi trimise mesaje, pot fi etichetate sau menționate doar de persoanele pe care deja le urmăresc, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Schimbarea bateriei la modelele iPhone 16 Pro va costa mai mult CITEȘTE ȘI Schimbarea bateriei la modelele iPhone 16 Pro va costa mai mult
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Aceasta este cea mai importantă mișcare a companiei de până acum de a gestiona modul în care minorii folosesc Instagram, un efort al Meta de a combate problemele legate de siguranța copiilor pe platformele sale.

În ianuarie, CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, și-a cerut scuze părinților, la o audiere online din Senatul american pentru siguranța copiilor, care au spus că Instagram a contribuit la sinuciderea sau exploatarea copiilor lor. În ultimii ani, compania a lansat o varietate de funcții și restricții de înscriere destinate utilizatorilor adolescenți, inclusiv controale de supraveghere parentală. Dar până acum, acestea au fost aplicate sporadic.

Naomi Gleit, șeful de produs la Meta, a declarat că a lucrat pentru a combina instrumente noi și existente într-un pachet mai standardizat. „Toți cei sub 18 ani, inclusiv creatorii, vor fi băgați în conturi pentru adolescenți. Ei pot rămâne publici dacă părintele lor este implicat și le dă permisiunea și supraveghează contul. Dar acestea sunt schimbări destul de mari pe care trebuie să le facem corect.”, a spus Gleit pentru NBC News.

Fitch atenționează România. \ CITEȘTE ȘI Fitch atenționează România. "Statul de la Marea Neagră, cu cel mai scăzut calificativ din categoria investment-grade" de la toate marile agenții, ar putea fi nevoit să înghețe cheltuielile"

Compania „a primit mult feedback de la părinți, mai ales despre câteva lucruri. În primul rând, să fie mai simplu și mai ușor de utilizat și acesta este unul dintre obiectivele acestei lansări. Doi, există unele inconsecvențe în setările actuale pe care le avem. … Și apoi al treilea lucru este doar să dorești să aibă mai mult control și instrumente pentru a-și ajuta adolescentul online”, a spus Gleit.

Lansarea nu va fi imediată, totuși. Utilizatorii noi vor fi transferați implicit în conturile pentru adolescenți la înregistrare, dacă au sub 18 ani, dar este posibil ca utilizatorii adolescenți existenți să nu vadă modificări imediate. Multe persoane din întreaga lume nu vor fi plasate în conturi pentru adolescenți decât anul viitor, potrivit unei fișe informative Meta.

Pe lângă noile limite de confidențialitate, astfel de conturi vor fi plasate și în cea mai restrictivă setare de conținut, care limitează conținutul potențial sensibil din conturile pe care nu le urmăresc. Conturile vor avea activată și funcția Cuvinte ascunse, ceea ce înseamnă că cuvintele sau frazele jignitoare ar trebui filtrate automat din orice comentarii sau mesaje directe pe care le primesc.

VIDEO&FOTO Turcii au ridicat tabere pentru muncitorii la autostrada Făgăraș-Sibiu. Start lansat CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Turcii au ridicat tabere pentru muncitorii la autostrada Făgăraș-Sibiu. Start lansat

Utilizatorii sub 16 ani vor avea nevoie de permisiunea părinților sau a altor tutori pentru a-și modifica noile setări ale contului pentru adolescenți, în timp ce adolescenții mai mari de 16 ani vor putea să le ajusteze singuri, cu excepția cazului în care conturile lor sunt încă conectate la supraveghetorii parentali.

Meta se așteaptă ca adolescenții să încerce să găsească soluții, a spus Gleit, motiv pentru care intenționează să testeze o serie de măsuri pentru a-i împiedica să-și schimbe vârsta sau să-și creeze conturi noi pentru zile de naștere ale adulților.

„Dacă aveți un cont și apoi încercați să creați un cont nou pe același telefon, vă vom cere să verificați vârsta, respectiv un act de identitate guvernamental sau un selfie video pentru a vă dovedi vârsta”, a spus Gleit.

Meta ar putea fi, de asemenea, capabilă să urmărească adolescenții care folosesc diferite dispozitive pentru a crea conturi pentru adulți, dacă, de exemplu, se înregistrează cu aceleași adrese de e-mail sau numere de telefon ale conturilor de adolescenți originale.

ULTIMA ORĂ Chinezii au cumpărat pachetul majoritar la Leoni, cu fabrici în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Chinezii au cumpărat pachetul majoritar la Leoni, cu fabrici în România

„Și, de asemenea, lucrăm la o tehnologie care să încerce să prezică, pentru persoanele care au o vârstă stabilită ca adult, dacă credem că mint și că ar putea fi de fapt un adolescent. Pentru acești oameni, vrem să le cerem, de asemenea, să verifice vârsta și să le punem și în conturi pentru adolescenți”, a spus Gleit.

Folosind inteligența artificială, tehnologia, despre care Meta susține că este o premieră pentru industrie, își propune să ajute Instagram să prezică dacă utilizatorii au peste sau sub vârsta de 18 ani – chiar dacă conturile lor indică zile de naștere a adulților.

Instrumentele de predicție a vârstei, programate să intre în testare în SUA la începutul anului viitor, vor analiza semnale comportamentale, cum ar fi momentul în care a fost creat un cont, ce fel de conținut și conturi cu care interacționează și cum scrie utilizatorul. Celor despre care Meta consideră că ar putea fi adolescenți li se va cere apoi să își verifice vârsta.

Gleit a refuzat să ofere detalii mai aprofundate despre modul în care va funcționa tehnologia, spunând că compania vrea să-i împiedice pe adolescenți să descopere exact cum să ocolească instrumentele sale de detectare.

FOTO Plan pentru București - Lagună în mijlocul Capitalei, peninsule plutitoare și o fermă pe apă CITEȘTE ȘI FOTO Plan pentru București - Lagună în mijlocul Capitalei, peninsule plutitoare și o fermă pe apă

Părinții care au configurat controale de supraveghere, care necesită ca atât tutorele, cât și adolescenții lor să se înscrie, vor putea acum să vadă cui au trimis mesaje adolescenții – deși nu vor putea citi conversațiile reale. De asemenea, vor putea vedea subiectele pentru care adolescenții lor și-au exprimat interesul, deoarece conturile pentru adolescenți vor putea selecta anumite subiecte despre care ar dori să vadă mai mult în paginile lor Explorare.

Iar pentru conturile pentru adolescenți, un nou ”Mod inactiv” (care înlocuiește funcțiile existente Modul Silențios și Nudges nocturne) va opri notificările și va trimite răspunsuri automate de la ora 22:00 la 07:00. Conturile vor primi, de asemenea, noi solicitări ”Limita zilnică” care le încurajează să închidă Instagram după 60 de minute de utilizare.

Supraveghetorii parentali vor putea personaliza în continuare orele în care doresc să blocheze accesul adolescenților lor la aplicație sau să stabilească limite de timp maxime pentru fiecare zi.

Vine rectificarea bugetară. Cine primește bani - surse CITEȘTE ȘI Vine rectificarea bugetară. Cine primește bani - surse

Dar, așa cum este probabil ca adolescenții să mintă cu privire la vârsta lor pe rețelele sociale, Meta se pregătește în mod similar pentru cei care ar putea încerca să-i deturneze controalele de supraveghere parentală. Conturile pentru adolescenți nu vor putea supraveghea alte conturi pentru adolescenți, a spus Gleit, și va exista o limită la numărul de conturi pentru adolescenți pe care o persoană le poate supraveghea.

„Abordarea noastră este de a oferi părinților controlul. Credem că părinții își cunosc cel mai bine adolescenții și, prin urmare, nu cred că toate aceste controale sunt neapărat potrivite pentru toată lumea, dar vrem să le oferim părinților opțiunile de a alege ceea ce este potrivit pentru copilul lor”, a spus Gleit.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
meta
facebook