Meta colaborează cu compania Blumhouse de la Hollywood pentru a testa modelul său de AI pentru generarea de filme

Meta colaborează cu compania Blumhouse de la Hollywood pentru a testa modelul său de AI pentru generarea de filme
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:24

Meta Platforms, proprietara Facebook, a anunțat joi că a făcut echipă cu Blumhouse Productions, compania de la Hollywood din spatele unor filme de groază populare precum "The Purge" și "Get Out", pentru a testa noul său model video de inteligență artificială generativă, Movie Gen, transmite Reuters.

Anunțul vine după ce Meta a prezentat Movie Gen, despre care a spus că poate crea clipuri video și audio realiste ca răspuns la solicitările utilizatorilor, la începutul acestei luni.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Unul dintre cei mai mari producători de mobilă ai României intră direct în procedură simplificată de insolvență, care în unele cazuri poate însemna chiar faliment CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Unul dintre cei mai mari producători de mobilă ai României intră direct în procedură simplificată de insolvență, care în unele cazuri poate însemna chiar faliment

Meta a susținut că acest instrument ar putea rivaliza cu ofertele startupurilor de generare media de top, cum ar fi OpenAI și ElevenLabs.

Într-o postare pe blog, compania de social media a declarat că Blumhouse i-a selectat pe cineaștii Aneesh Chaganty, surorile Spurlock și Casey Affleck pentru a încerca Movie Gen și a folosi clipurile generate de instrument în filmele lor scurte.

Filmul lui Chaganty va apărea pe site-ul Movie Gen al Meta, în timp ce filmele lui Affleck și ale surorilor Spurlock vor fi lansate ulterior, a precizat Meta.

CEO-ul Blumhouse, Jason Blum, a declarat într-un comunicat că artiștii rămân esențiali pentru industrie și că tehnologia inovatoare poate ajuta în povestea lor.

”Am primit cu plăcere șansa ca unii dintre ei să testeze această tehnologie de ultimă generație și să-și exprime părerile despre avantajele și dezavantajele acesteia, în timp ce încă se dezvoltă. Acestea vor fi instrumente puternice pentru regizori, și este important să implicăm industria creativă în dezvoltarea lor pentru a ne asigura că sunt cele mai potrivite pentru sarcină,” a spus Blum.

Prin acest parteneriat, Meta semnalează modul în care dorește să colaboreze cu industriile creative, ale căror membri au reacționat negativ în mare parte la apariția tehnologiilor AI generative, din cauza preocupărilor legate de drepturile de autor și consimțământ.

Mai multe grupuri de proprietari de drepturi de autor au dat în judecată companii tehnologice importante, inclusiv Meta, pentru utilizarea neautorizată a operelor lor în antrenarea sistemelor de inteligență artificială generativă. Meta a susținut că instruirea AI-ului său este protejată de doctrina ”fair use” privind drepturile de autor.

Jaguar Land Rover și-a angajat strateg care să stabilească parcursul electric CITEȘTE ȘI Jaguar Land Rover și-a angajat strateg care să stabilească parcursul electric

Cu toate acestea, Meta și alte companii tehnologice au arătat că sunt dispuse să plătească pentru anumite tipuri de conținut pentru AI.

În afară de parteneriatul Movie Gen, Meta a spus luna trecută că a încheiat acorduri cu actori precum Judi Dench, Kristen Bell și John Cena pentru a oferi voci chatbotului său, Meta AI.

Similar, OpenAI, susținută de Microsoft, s-a întâlnit anul acesta cu directori și agenți de la Hollywood pentru a discuta despre posibile parteneriate care implică instrumentul său de generare video, Sora, pe care l-a prezentat pentru prima dată în februarie.

Nu s-au anunțat încă acorduri din aceste discuții, deși Lions Gate Entertainment a declarat în septembrie că a încheiat un acord cu un alt startup AI, Runway.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
blumhouse
filme