Instagram dă vina pe moderatori pentru ștergerea conturilor

Instagram dă vina pe moderatori pentru ștergerea conturilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 14:00

Problemele de moderare avute în ultima vreme de Instagram, dar și de Threads, sunt puse de șeful celor două platforme pe seama oamenilor care ocupă de aceste aspecte.

Ca răspuns la problemele de moderare ale celor două platforme, Adam Mosseri, șeful Instagram și Threads, spune nu că nu AI-ul poartă vina, ci oamenii care se ocupă de moderare.

Urmărește-ne și pe Google News

Mai multe conturi și postări au fost șterse sau retrogradate de cele două platforme în mod eronat, iar utilizatorii au presupus că de vină este inteligența artificială folosită de Meta.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Sistemele automate de moderare de la Threads crează haos CITEȘTE ȘI Sistemele automate de moderare de la Threads crează haos

Mosseri spune că moderatorii angajați de companie au luat decizii fără a ști contextul conversațiilor, ceea ce a dus la deciziile drastice și eronate criticate de utilizatori.

O cauză importantă ce a dus la aceste probleme a fost defectarea unui instrument software, care trebuia să le furnizeze moderatorilor acces la context, conform oficialului.

Explicația lui Mosseri nu stă, însă, în picioare pentru toate problemele celor două platforme. De exemplu, nu explică cum un moderator ar fi putut să dezactiveze în mod eronat contul unui adult pe motiv că ar avea sub 13 ani.

Nici reducerea bruscă a vizibilității postărilor unor personalități sau jurnaliști cunoscuți din Statele Unite nu se poate explica prin greșelile moderatorilor, ceea ce poate induce ideea că Meta ascunde defectele AI-ului pe care-l folosește pentru moderare.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
threads
meta
moderatori