Apple a testat o aplicație pentru monitorizarea glicemiei

Apple a testat o aplicație pentru monitorizarea glicemiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 17:10

Gigantul american Apple a testat o aplicație care trebuia să ajute persoanele cu prediabet să-și gestioneze mai bine afecțiunea, dar aceasta nu va fi lansată prea curând.

Se zvonește de mai mulți ani că Apple ar lucra la un sistem de monitorizare neinvazivă a glicemiei și, conform surselor citate de Bloomberg, chiar ar fi testat o aplicație dedicată în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News

Angajații companiei confirmați ca fiind prediabetici în urma testelor de sânge foloseau diverse dispozitive pentru a-și măsura glicemia și introduceau în aplicația testată informații despre schimbările în alimentație.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Apple promite mai multe lansări pentru săptămâna viitoare CITEȘTE ȘI Apple promite mai multe lansări pentru săptămâna viitoare

Prediabetul este o afecțiune metabolică, care apare atunci când nivelul zahărului din sânge este mai mare decât în mod normal și crește riscul unei persoane de a dezvolta diabet de tip 2.

Deși nu există un remediu pentru diabet, prediabetul poate fi inversat prin schimbări în dietă și exerciții fizice.

Testarea aplicației trebuia să ajute compania să dezvolte instrumente pentru monitorizarea facilă a glicemiei, însă, conform surselor citate, Apple ar fi întrerupt dezvoltarea acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicație
glicemiei