Bluetooth 6.0 va oferi o localizare mai precisă

Bluetooth 6.0 va oferi o localizare mai precisă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 sep 2024

Localizarea obiectelor cu o precizie mai mare și securitatea sunt principalele îmbunătățiri pe care noua versiune a standardului Bluetooth le va aduce.

Bluetooth Special Interest Group, organizația care se ocupă de dezvoltarea protocolului Bluetooth, a finalizat specificațiile tehnice a versiunii cu numărul 8.

Urmărește-ne și pe Google News

Principala noutate a acesteia se numește Channel Sounding, o facilitatea care determină distanța dintre două dispozitive cu o precizie de ordinul centimetrilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Apple va prezenta azi noul iPhone 16 CITEȘTE ȘI Apple va prezenta azi noul iPhone 16

În practică, aceasta va ajuta la localizarea cu precizie mai mare a obiectelor care sunt urmărite cu ajutorul unor dispozitive precum AirTag-urile Apple.

Tot Channel Sounding va aduce și o securitate mai mare în cazul cheilor digitale, care sunt folosite pentru a deschide uși precum cele de la mașini sau camerele de hotel.

Aceasta facilitate se va asigura, pentru sporirea securității, că ușile pot fi deschide cu chei digitale doar atunci când nu se depășește o anumită distanță maximă.

Odată finalizate specificațiile tehnice, mai trebuie doar ca noul standard Bluetooth 6.0 să fie trimis producătorilor, care îl vor integra în produsele noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
bluetooth
localizare
securitate