Analiză: activitatea ilegală este în floare pe Telegram

Analiză: activitatea ilegală este în floare pe  Telegram
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 sep 2024

New York Times a publicat o analiză a conținutului canalelor de Telegram și a ajuns la concluzia că platforma este „inundată” cu activitate ilegală.

Publicația americană spune că a analizat 3,2 milioane de mesaje aparținând unui număr de 16.000 de canale - o versiune mai mare grupurilor de discuții.

Urmărește-ne și pe Google News

Din cele 16.000 de canale verificate, 1.500 sunt operate de așa-numiții  supremațiști albi - grupări extremiste, active în special în Statele Unite.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Șeful spionajului militar ucrainean: Telegram, amenințare la adresa securității naționale. E principala sursă de informații în societate, a depășit absolut totul CITEȘTE ȘI Șeful spionajului militar ucrainean: Telegram, amenințare la adresa securității naționale. E principala sursă de informații în societate, a depășit absolut totul

Pe alte câteva zeci de canale se face comerț ilegal cu arme și mai multe feluri de droguri, inclusiv cocaină și heroină.

Analiza a fost publicată la puțin timp după prima reacție a șefului Telegram, proaspăt eliberat din arest în Franța, unde a fost acuzat că favorizează activități ilegale.

Acesta spunea că, deși odată cu creșterea numărului de utilizatori au apărut, într-adevăr, și cazuri în care sunt desfășurate activități ilegale, acestea reprezintă mai puțin de 0,1%.

Telegram a fost luată în vizor și de autoritățile europene care o suspectează că a raportat un număr mai mic de utilizatori, pentru a evita să fie pusă în situația de a trebui să respecte noile norme ale legislației pentru piețe digitale.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
activitate ilegală
arme
droguri