Apple va adăuga noi opțiuni privind aplicațiile implicite de iPhone și iPad pentru europeni

Apple va adăuga noi opțiuni privind aplicațiile implicite de iPhone și iPad pentru europeni
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 aug 2024

Special pentru utilizatorii din Uniunea Europeană, Apple va implementa, în curând, mai multe funcții privind configurarea aplicațiilor implicite de iPhone și iPad.

În primul rând, posesorii europeni de dispozitive Apple vor fi întâmpinați de un nou ecran pentru alegerea browser-ului ce va fi folosit în mod implicit pentru deschiderea link-urilor.

Urmărește-ne și pe Google News

Ecranul va fi afișat utilizatorilor care folosesc Safari și va include cele mai populare 12 browsere din regiunea în care locuiesc, într-o ordine aleatorie.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Apple restructurează divizia App Store CITEȘTE ȘI Apple restructurează divizia App Store

Alegerea browser-ului implicit se va putea face după consultarea întregii liste, care conține și scurte descrieri pentru toate browser-ele afișate.

În al doilea rând, Apple va extinde lista categoriilor pentru care utilizatorii pot alege aplicațiile implicite. Printre altele, pe lângă categoriile de până acum, vor fi avute în vedere aplicațiile pentru chat, apeluri telefonice, managere de parole și tastaturi software.

Ulterior, din primăvara anului viitor, vor putea fi configurate și aplicațiile implicite pentru traduceri respectiv navigare.

În fine, va fi extinsă lista aplicațiilor Apple ce pot fi dezinstalate, pe aceasta urmând să se adauge App Store, Messages, Camera, Photos, și Safari.

Majoritatea schimbărilor, mai puțin excepțiile menționate, vor fi implementate prin iOS 18 și iPadOS 18, care vor lansate în toamnă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicații
iphone
ipad
uniunea europeană