Angajați ai unui furnizor Apple, reținuți în China în „circumstanțe bizare”

Angajați ai unui furnizor Apple, reținuți în China în „circumstanțe bizare”
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:30

Patru angajați ai Foxconn din Taiwan, cel mai mare asamblor de iPhone din lume, au fost reținuți în China în circumstanțe „destul de ciudate”, a declarat guvernul taiwanez, relatează CNN.

Într-un comunicat transmis agenției Reuters, Consiliul pentru afaceri continentale din Taiwan a declarat că cei patru angajați au fost reținuți în Zhengzhou, capitala provinciei Henan, care găzduiește o fabrică Foxconn importantă de asamblare a iPhone-urilor Apple, fiind suspectați de echivalentul „abuzului de încredere”, scrie G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Intel lansează procesoarele Arrow Lake CITEȘTE ȘI Intel lansează procesoarele Arrow Lake
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Circumstanțele acestui caz sunt destul de bizare”, a declarat acesta. Cazul poate avea legătură cu corupția și abuzul de putere ale unui număr mic de funcționari de securitate chinezi, a adăugat consiliul, fără a oferi detalii. Foxconn a refuzat să comenteze.

Consiliul a afirmat că Foxconn a declarat că societatea „nu a suferit nicio pierdere și că cei patru angajați nu au făcut nimic pentru a afecta interesele societății”.

„Acest lucru a afectat grav încrederea companiilor. Facem apel la departamentele relevante de pe cealaltă parte a Strâmtorii Taiwan să investigheze și să rezolve această problemă cât mai curând posibil”, a declarat acesta.

GRAFICE Băncile scad accelerat dobânzile la depozite, dar au scumpit unele credite CITEȘTE ȘI GRAFICE Băncile scad accelerat dobânzile la depozite, dar au scumpit unele credite

Apelurile către Biroul chinez pentru afaceri cu Taiwan, care a solicitat comentarii în afara orelor de program, au rămas fără răspuns. În iunie, guvernul taiwanez a ridicat avertismentul de călătorie în China, spunându-le cetățenilor săi să nu se deplaseze acolo decât dacă este absolut necesar, ca urmare a unei amenințări din partea Beijingului de a-i executa pe cei considerați susținători „înverșunați” ai independenței Taiwanului.

China revendică Taiwanul guvernat în mod democratic ca teritoriu propriu, în ciuda obiecțiilor ferme ale guvernului de la Taipei. Întreprinderile taiwaneze au investit miliarde de dolari în China de când țara a început reformele economice de referință în urmă cu patru decenii, atrase de o cultură și o limbă comune și de costuri mult mai mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
china