ANAF impune OTE la plată peste 33 milioane euro pentru Telekom Romania Mobile. Grecii contestă și apelează și la amnistia fiscală

ANAF impune OTE la plată peste 33 milioane euro pentru Telekom Romania Mobile. Grecii contestă și apelează și la amnistia fiscală
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:04

ANAF a impus suplimentar la plată grupului grec OTE, în urma unei inspecții fiscale efectuate pentru anii fiscali 2017-2021 la filiala din România, Telekom România Mobile, o sumă de 33,5 milioane euro.

Aceasta a fost generată de presupuse calcule greșite privind TVA și impozitul pe profit, suma de plată urmând să fie majorată din cauza penalităților, dobânzilor și suprataxelor.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Robotul STAR1 este considerat cel mai rapid din lume, reușind să alerge cu 3,6 m/s CITEȘTE ȘI VIDEO Robotul STAR1 este considerat cel mai rapid din lume, reușind să alerge cu 3,6 m/s
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Telekom România intenționează să facă uz de prevederile Ordonanței 107/2024 care prevede scutirea de penalități, dobânzi și suprataxe în cazul în care suma principală este decontată (amnistia fiscală). Totodată, compania va solicita anularea constatărilor inspecției fiscale și în fața instanțelor competente, în conformitate cu legislația aplicabilă.

OTE arată totodată că aceste sume se referă la anii fiscali trecuți și nu au impact asupra performanței organice a Grupului.

Mesaj de forță transmis angajaților de un director Amazon - Vii la birou permanent sau pleci! CITEȘTE ȘI Mesaj de forță transmis angajaților de un director Amazon - Vii la birou permanent sau pleci!

Telekom Romania este controlată de grupul elen OTE, care deține peste 99,9% din acțiuni, iar trei acțiuni sunt în proprietatea Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR). La rândul său, grupul OTE este deținut în proporție de 46% de grupul german Deutsche Telekom.

La acest moment este în derulare un proces de vânzare a companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom mobile
afaceri
datorii
creante
salariati
rezultat