VIDEO Grevă auto istorică la Roma, prima după 20 de ani. Stellantis, sub presiune

VIDEO Grevă auto istorică la Roma, prima după 20 de ani. Stellantis, sub presiune
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 21:06

Angajații din sectorul auto italian au declanșat o grevă la nivel național, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, o masivă demonstrație având loc în centrul Romei, transmite AP.

Mișcarea de protest, organizată de principalele trei sindicate, vine pe fondul sporirii tensiunilor dintre Stellantis și Guvernul de extremă dreapta din Italia, care acuză producătorul auto că a relocat fabricile de asamblare către țări cu forță de muncă ieftină, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Bucureștiul deschide un nou bulevard. Cum arată acum CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Bucureștiul deschide un nou bulevard. Cum arată acum
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Stellantis, al patrulea producător auto mondial, este sub presiune pe plan global pentru a clarifica planurile sale de viitor privind producția, fiind afectat de sporirea concurenței și dificultăți financiare.

Grupul multinațional, creat în 2021 în urma fuziunii dintre Fiat-Chrysler și PSA Peugeot, a înregistrat un declin semnificativ al producției la majoritatea fabricilor sale din Italia, în primul semestru din 2024. În ultimii 17 ani, compania și-a redus producția din Italia cu aproape 70%.

VIDEO&FOTO Italienii de la Prysmian lansează construcția unui nou vas în România. Record mondial atins cu o navă construită în România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Italienii de la Prysmian lansează construcția unui nou vas în România. Record mondial atins cu o navă construită în România

Luni, Carlos Tavares, directorul general al Stellantis, a indicat într-un interviu că firma nu exclude închideri de fabrici, pe fondul concurenței din China.

“Nimic nu poate fi exclus. Dacă producătorii auto chinezi își asigură în Europa o cotă de piață de 10% până la finalul actualei lor campanii, aceasta ar implica un volum de 1,5 milioane de mașini, ceea ce corespunde unui număr de șapte fabrici. Producătorii auto europeni fie vor trebui să le închisă, fie le vor preda chinezilor”, a declarat Tavares pentru publicația financiară franceză Les Échos.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Autoritățile americane au deschis o nouă investigație pentru 2,4 milioane de Tesla, după ce o mașină cu FSD a lovit mortal un pieton CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Autoritățile americane au deschis o nouă investigație pentru 2,4 milioane de Tesla, după ce o mașină cu FSD a lovit mortal un pieton

Luna trecută, Stellantis și-a înrăutățit previziunile anuale, pe fondul costurilor mai ridicate pentru revizuirea afacerii sale din SUA și a concurenței din China pe segmentul vehiculelor electrice (EV).

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
roma
italia
auto
greva