FOTO Stadio Hospitality Concepts - cel mai bun an din istoria companiei. Radu Dumitrescu, fondator, anunță planul pentru 2025

FOTO Stadio Hospitality Concepts - cel mai bun an din istoria companiei. Radu Dumitrescu, fondator, anunță planul pentru 2025
scris astăzi, 07:15

Grupul Stadio Hospitality Concepts (SHC), care operează în prezent șapte restaurante și un spațiu propriu de producție - Stadio Universitate, Stadio Unirii, Stadio Herăstrău, Nor, Cișmigiu Bistro, 18 Lounge și, cel mai recent, Vacamuuu – a finalizat 2024 cu o cifră de afaceri de 92 de milioane de lei, în creștere cu 12,5 față de anul anterior, acesta fiind și cel mai bun an din istoria companiei.

Restaurantul Nor a adus cele mai mari vânzări grupului SHC în 2024, de 25 de milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News

„2024 e cel mai bun an al nostru de până acum în cifre. Unit to unit am crescut, în afară de Stadio de la Universitate care a fost închis din luna septembrie pentru renovare și bineînțeles că acolo n-am mai încasat, și e mai jos decât în 2023, dar l-am compensat cu celelalte și cu achiziția Vacamuuu. Iar anul 2025 încercăm, de asemenea, să-l facem mai bun decât 2024, că doar asta facem tot timpul”, spune, pentru Profit.ro, Radu Dumitrescu, fondatorul și CEO-ul Stadio Hospitality Concepts.

FOTO Stadio Hospitality Concepts - cel mai bun an din istoria companiei. Radu Dumitrescu, fondator, anunță planul pentru 2025

Pentru 2025, acesta estimează o cifră de afaceri de asemenea în creștere, de 110 milioane de lei.

„Noi nu vrem să creștem turnover-ul din mărire de prețuri, ci prin mărirea numărului de oaspeți. Servim undeva la 2.000 de oameni pe zi, iar în 2025 vrem să creștem numărul de tranzacții cu cel puțin 15%.

FOTO Tranzacție - AdTech R2B2 cumpără compania din Cehia a unui antreprenor român CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție - AdTech R2B2 cumpără compania din Cehia a unui antreprenor român

Aici există două direcții. Una este cu cei care au fost cel puțin o dată la noi în restaurante și prin modul în care sunt tratați, prin calitatea mâncării și a serviciului pe care-l primească în restaurante, să revină.

După care mai există și oaspeții noi și oaspeții străini care, din calitatea review-urilor pe care le citesc despre noi și a word-to-mouth, și a recomandărilor, plus a zonelor de marketing, social media și așa mai departe, pe care noi le facem, să vină prima dată la noi, după care să înceapă să revină.

Ăsta este targetul nostru - ca după ce ai venit o dată la noi, să facem lucrurile atât de bine încât să te facem să revii”, spune acesta.

FOTO Stadio Hospitality Concepts - cel mai bun an din istoria companiei. Radu Dumitrescu, fondator, anunță planul pentru 2025

Provocările în 2024 au fost date în principal de creșterile de prețuri, atât la materia primă, cât și la utilități și la salarii.

Lidl se extinde în România CITEȘTE ȘI Lidl se extinde în România

„Prețurile mari cu care noi vindem acum sunt mari pentru că costurile noastre au crescut enorm. Per total, cred că ni s-au dublat costurile, doar că noi nu putem mări prețurile în același ritm sau în același procent cu care ni s-au mărit costurile, care ar însemna să fie și mai scump. Asta ar însemna să avem prețuri comparative cu cele din Germania sau din Londra.

Cu costurile de acum suntem foarte aproape. Doar curentul electric în România este de vreo patru ori mai scump decât în Germania. Adică totul e foarte, foarte scump aici. Salariile sunt mari în București, oamenii câștigă bani mulți în București etc.. Adică mărirea de prețuri nu a fost făcută în același ritm cu mărirea costurilor. Tocmai de aceea profitabilitatea noastră a scăzut”, explică Radu Dumitrescu, adăugând că în 2024 prețurile au crescut cu circa 12% la nivelul restaurantelor din cadrul grupul SHC.

FOTO Stadio Hospitality Concepts - cel mai bun an din istoria companiei. Radu Dumitrescu, fondator, anunță planul pentru 2025

„Ar trebui să le creștem cu 50-70% în mod normal. Însă, noi am micșorat profitabilitatea noastră”, subliniază antreprenorul.

Stadio Hospitality Concepts a finalizat 2024 cu o marjă de profit de circa 9,5%.

ULTIMA ORĂ Becali s-a ținut de cuvânt și a cedat toate acțiunile la FCSB. Cine este noul acționar majoritar CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Becali s-a ținut de cuvânt și a cedat toate acțiunile la FCSB. Cine este noul acționar majoritar

„În ultimii ani, în general, profitabilitatea noastră a scăzut pentru că au crescut foarte mult costurile. În momentul în care crești prețurile de vânzare, pierzi clienți. Dacă ne uităm la QSR-uri, acestea au crescut în număr de oaspeți, noi, cei care avem restaurante à la carte sau table service, am scăzut în număr de oaspeți. De ce? Pentru că e prea scump.

Și oamenii, deocamdată, nu-și permit sau nu s-au obișnuit cu prețurile și mai durează până acolo. Doar că nu avem încotro, adică prețurile nu vor scădea, că n-au cum să scadă. Dacă statul ne pune taxe încontinuu, avem taxe pe orice, nu mai avem impozit specific, nu mai avem foarte multe lucruri care ne ajutau să ținem prețurile jos. Acum, noi a trebuit să ridicăm prețurile și chiar și cu prețurile ridicate, profitabilitatea noastră a scăzut”, explică Radu Dumitrescu.

FOTO Stadio Hospitality Concepts - cel mai bun an din istoria companiei. Radu Dumitrescu, fondator, anunță planul pentru 2025

Stadio Hospitality Concepts are în total 370 de angajați, dintre care 10% sunt muncitori străini.

„Dacă costurile nu mai cresc și pare că nu o să mai crească sau sperăm că nu o să mai crească, o să rămânem undeva aici și vom încerca să creștem marja de profit din numărul de oaspeți. Cu cât vom avea mai mulți oaspeți, mai multe tranzacții, cu atât marja de profit poate crește.

FOTO David Popovici explică de ce și-a cumpărat casă într-un proiect premium CITEȘTE ȘI FOTO David Popovici explică de ce și-a cumpărat casă într-un proiect premium

Acum vedem că piața se stabilizează. Și cred că doar cei foarte buni pot să supraviețuiască, iar cei care nu știu să-și gestioneze costurile de orice fel ar fi ele, de la oameni și până la materie primă, nu vor supraviețui. Pentru că marjele acum sunt în din ce în ce mai mici. Și tocmai de asta nu mai poți să greșești. Dacă greșești nu mai supraviețuiești”, mai afirmă fondatorul SHC.

FOTO Stadio Hospitality Concepts - cel mai bun an din istoria companiei. Radu Dumitrescu, fondator, anunță planul pentru 2025

viewscnt
Afla mai multe despre
stadio hospitality concepts
radu dumitrescu
nor
cișmigiu bistro
18 lounge
vacamuuu