FOTO Lanț celebru de restaurante de Fish & Chips, aflat în Guinness Book, pregătește intrarea în România

FOTO Lanț celebru de restaurante de Fish & Chips, aflat în Guinness Book, pregătește intrarea în România

FOTO Harry Ramsden

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris astăzi, 01:00

Lanțul britanic de restaurante de Fish & Chips Harry Ramsden’s, pe piață din 1928, a decis să înceapă expansiunea internațională prin sistem de franciză, România fiind pe lista de priorități datorită slabei competiții locale relevante pe acest segment de restaurant, relevă datele analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Planul este să deschidă restaurante în București și în alte orașe cu peste 200.000 locuitori.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Digi amână intrarea în Belgia, indicată ca \ CITEȘTE ȘI FOTO Digi amână intrarea în Belgia, indicată ca "surpriza istorică" a ultimului sfert de secol. Controverse cu instalarea cablurilor pe fațadele caselor. Zeci de mii de belgieni s-au înscris însă deja pentru a deveni clienți ai românilor
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Taxa de intrare în franciză este de 150.000 euro, la un nivel de investiție de 300.000 - 400.000 euro, în raport de suprafață, și un contract pe 10 ani.

Cifra de afaceri anuală generată de un restaurant este prezentată ca variind între 1,5-1,8 milioane de euro.

ULTIMA ORĂ Gigantul francez Michelin merge din nou pe mâna României. Mută locuri de muncă dintr-o fabrică emblematică spre București CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gigantul francez Michelin merge din nou pe mâna României. Mută locuri de muncă dintr-o fabrică emblematică spre București

Povestea brandului a început cu cea a fondatorului Harry Ramsden, care și-a deschis cu 150 de lire sterline un modest magazin de lemn lângă stația de tramvai de la White Cross din Guiseley, West Yorkshire.

După succesul primei locații, Harry Ramsden a deschis primul său restaurant în aceeași zonă, la White Cross, 3 ani mai târziu. La acea vreme, restaurantul a fost clasat ca fiind al doilea ca popularitate, după The Ritz din Londra, având covoare pe perete, lambriuri de stejar și candelabre.

FOTO VAT ridică o fabrică în România și lansează angajări CITEȘTE ȘI FOTO VAT ridică o fabrică în România și lansează angajări

În iulie 1952, restaurantul a doborât recordul mondial Guinness pentru cele mai multe porții de Fish and Chips servite într-o zi, pentru 10.000 de clienți, cu ocazia împlinirii a 21 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
fishh & chips
restaurante