Tranzacție - Companie americană din Silicon Valley preia românii de la 123FormBuildee

Tranzacție - Companie americană din Silicon Valley preia românii de la 123FormBuildee
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 5 sep 2024

Compania americană Kiteworks, care furnizează soluții de protecție a datelor și de conformitate a comunicărilor cu caracter sensibil prin Rețeaua sa de Conținut Privat (Private Content Network), a preluat compania românească 123FormBuilder, furnizor de servicii în colectarea securizată a datelor prin formulare web. 

Cu sediul în Silicon Valley, Kiteworks protejează peste 100 de milioane de utilizatori din mii de întreprinderi globale și agenții guvernamentale.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Președintele celei mai mari platforme turce de e-commerce, primul decacorn din Turcia, având în spate gigantul chinez Alibaba, intrată în România la începutul anului prin reduceri agresive, vine la București CITEȘTE ȘI FOTO Președintele celei mai mari platforme turce de e-commerce, primul decacorn din Turcia, având în spate gigantul chinez Alibaba, intrată în România la începutul anului prin reduceri agresive, vine la București
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Are ca investitori fonduri de investiții precum Insight Partners, Sixth Street Growth, Baring Private Equity Asia.

Cu sediul central în Timișoara, 123FormBuilder are în portofoliu peste 35.000 de clienți la nivel global, de la întreprinderi mici și mijlocii la corporații.

Fondul cu capital de risc Catalyst România își face astfel exit-ul din companie, după 9 ani.

„Suntem încântați să îl primim pe Florin, alături de talentata echipă 123FormBuilder, în familia Kiteworks,” a declarat Amit Toren, Senior VP, Corporate and Business Development la Kiteworks. „123FormBuilder se aliniază perfect viziunii noastre privind securitatea și conformitatea datelor. Clienții noștri vor beneficia de acum de un instrument dinamic pentru crearea formularelor web, fără a avea nevoie de cunoștințe de programare, precum și de integrarea bidirecțională cu platforme populare precum Salesforce, Stripe, Shopify sau HubSpot. În plus, această achiziție susține strategia de creștere accelerată a Kiteworks și demonstrează angajamentul nostru față de extinderea prezenței noastre pe piață și a capabilităților tehnologice prin fuziuni și achiziții strategice.”

Podster intră pe piața din România CITEȘTE ȘI Podster intră pe piața din România

„Suntem foarte bucuroși să ne alăturăm familiei Kiteworks și să contribuim la viziunea sa privind Rețelele de Conținut Privat, ajutând organizațiile să gestioneze riscurile de securitate și de conformitate pe toate canalele de comunicare,” a declarat Florin Cornianu, CEO al 123FormBuilder. „Echipa noastră a lucrat din greu pentru a construi o platformă sigură și ușor de utilizat, care va prospera sub îndrumarea Kiteworks. Achiziția extinde angajamentul nostru față de inovație, susținut de o organizație bine finanțată și dedicată celor mai înalte standarde de securitate și de conformitate.”

Achiziția 123FormBuilder de către Kiteworks vine în urma unei investiții recente de 456 milioane dolari în capital de creștere.

În 2020, Fondul de investiții 212, devenit acționar al companiei 123 Form Builder din Timișoara, anunța extinderea în SUA.

Fondul a preluat atunci un loc în board-ul de conducere al 123 Form Builder alături de Catalyst România și Adrian Gheară, acționari în companie.

EXCLUSIV Liviu Tudor se asociază cu Mace, constructorul celui mai înalt zgârie-nori din Marea Britanie și al celebrului London Eye, și îi acordă primul certificat de rezistență la provocări sanitare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Liviu Tudor se asociază cu Mace, constructorul celui mai înalt zgârie-nori din Marea Britanie și al celebrului London Eye, și îi acordă primul certificat de rezistență la provocări sanitare

În 2015, Fondul de investitii cu capital de risc Catalyst a preluat un pachet minoritar de acțiuni după ce a investit peste 1 million de euro printr-o majorare de capital, iar Marius Ghenea a intrat în board-ul companiei.

123 Form Builder spunea că intenționează să deschidă un nou sediu în SUA, dar și extinderea pe alte piețe internaționale.

”Ultimii zece ani au fost o lungă și frumoasă călătorie, cu foarte multă muncă din partea echipei noastre. Acum, când 212 ni se alătură, atingem un punct important în recunoașterea eforturilor noastre. Suntem deosebit de încântați să ne începem colaborarea cu 212 și să ne accelerăm creșterea, prin consolidarea echipei (da, angajăm în continuare) și prin consolidarea prezenței și ofertei noastre în SUA și nu numai”, a declarat atunci Florin Cornianu, fondator și CEO 123 Form Builder.

Platforma 123FormBuilder.com permite crearea, fără cunoștințe tehnice, a unei mari varietăți de formulare online, cu scopul de a colecta și administra date.

123 Form Builder are în portofoliu clienți ca Hilti, Unilever, ThyssenKrupp, UEFA, Vodafone.

viewscnt
Afla mai multe despre
123 form builder
212