Volumele s-au prăbușit din nou pe bursa românească

Volumele s-au prăbușit din nou pe bursa românească

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris joi, 19:42

Penultima sesiune de tranzacționare a săptămânii a fost caracterizată de una din cele mai mici lichidități din acest an.

Indicii americani au reușit să conserve nivelurile câștigate în raliul din a 2-a parte a ședinței de tranzacționare de miercuri de la New York Stock Exchange și cumpărătorii chiar au reușit să domolească volatilitatea. Este un climat pozitiv care la BVB nu s-a tradus printr-un apetit la risc al investitorilor. Aceștia sunt mai degrabă în expectativă.

Urmărește-ne și pe Google News

Indecizia din piață este trădată de închiderea divergentă a celor mai lichide acțiuni și dinamica anemică generală a pieței. Indicele compozit BET-XT a alunecat cu 0,02% sub referință și indicele reprezentativ BET a pierdut un marginal 0,01% pentru o închidere la nivelul de 17.327,43 de puncte.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Volumele s-au prăbușit din nou pe bursa românească

La drept vorbind nici nu au fost ordinele care să miște piața. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 24,57 milioane lei (4,94 milioane euro), unul din cele mai mici din acest an, cu cea mai tranzacționată acțiune, cea a Băncii Transilvania (TLV) adunând schimburi de doar 4,18 milioane lei, într-o sesiune în care cotația s-a retras cu 0,36%, până la nivelul de 27,40 lei/acțiune.

AAGES Târgu Mureș obține în primul semestru un profit net mai mare decât pe întreg anul 2023 CITEȘTE ȘI AAGES Târgu Mureș obține în primul semestru un profit net mai mare decât pe întreg anul 2023

În oglindă, pe a 2-a activitate a zilei, de 3,61 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) au urcat cu 0,63%, până la prețul de 0,7145 lei/acțiune, la care capitalizarea celei mai mari companii petroliere românești se ridică la 44,52 miliarde lei (8,95 miliarde euro). Pe același sector energetic, al cărui indice BET-NG a avansat cu 0,07%, titlurile Hidroelectrica (H2O) au staționat la prețul de 120,50 lei/acțiune, pe transferuri de 2,21 milioane lei.

Pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au suferit un recul de 1,03%, până la prețul de 0,3860 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,87 milioane lei, antreenând și declinul de 0,63% a indicelui fondurilor alternative de investiții BET-FI, care a închis la nivelul de 60.666,68 de puncte. Simbolul FP nu reușește să fie ancorat de prețul de 0,6622 lei/acțiune al ofertei publice de răscumpărare pe care emitentul o derulează pentru un număr de 269,00 milioane acțiuni proprii.

În rest, reperul unor volume echivalente cu 1 milion de lei a mai fost depășit de 3 acțiuni care toate au consemnat aprecieri: +0,93%, până la prețul de 65,00 lei/acțiune, pentru titlurile Digi Communications (DIGI), +1,72%, până la prețul de 0,5910 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE) și +1,37%, până la prețul de 5,9300 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
hidroelectrica