Sesiune de stagnare la bursă, cu prezențe inedite pe primele poziții ale podiumului lichidității

Sesiune de stagnare la bursă, cu prezențe inedite pe primele poziții ale podiumului lichidității

Sursa foto: Vladographer | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 sep 2024

Indicii principali de la BVB au avut deviații mici față de nivelurile de referință.

După impulsul puternic de vânzare de săptămâna trecută, bursa românească a rămas marcată de ezitare, cu o ședință în care indicele compozit BET-XT a pierdut 0,05% și indicele reprezentativ BET a alunecat cu 0,03%, până la nivelul de 17.472,79 de puncte. Din punct de vedere tehnic, stagnarea după ricoșeul firav din minimele locale, trădează slăbiciune pentru o piață în care secvența specifică trendului ascendent, conform teoriei lui Dow, a fost schimbată.

Urmărește-ne și pe Google News

Sesiune de stagnare la bursă, cu prezențe inedite pe primele poziții ale podiumului lichidității

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

La drept vorbind, nici nu au fost ordinele care să miște piața. Rulajul pe segmentul principal de acțiuni a fost de 45,70 milioane lei (9,19 milioane euro), însă timid pe acțiunile blue-chip, astfel încât în top au urcat 2 acțiuni inedite, care ambele au consemnat aprecieri: +2,11%, până la prețul de 5,8000 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M), care au adunat transferuri de 6,97 milioane lei, și +2,52%, până la prețul de 65,00 lei/acțiune, pentru titlurile Digi Communications (DIGI), pe o activitate de 6,69 milioane lei.

Cu contracte decalate, Foraj Sonde Videle afișează afaceri și profit net în scădere la S1 CITEȘTE ȘI Cu contracte decalate, Foraj Sonde Videle afișează afaceri și profit net în scădere la S1

Acțiunile care dețin ponderea în indicele BET au fost în nota de indecizie a pieței, cu oscilații mici și închideri divergente: -0,25%, până la prețul de 120,30 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au cumulat tranzacții de 5,49 milioane lei, -0,53%, până la prețul de 27,90 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au însumat schimburi de 4,23 milioane lei, și +0,14%, până la prețul de 0,7230 lei/acțiune, pentgru titlurile OMV Petrom (SNP), pe care s-au realizat volume echivalente cu 4,23 milioane lei.

Susținute de oferta publică de răscumpărare derulată pentru un număr de până la 269,00 milioane de acțiuni la prețul de 0,6622 lei/acțiune, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avut un salt de 3,17%, până la prețul de 0,3972 lei/acțiune, pe un rulaj de 2,75 milioane lei. Este impulsul care a antrenat o apreciere de 0,74% a indicelui financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 61.234,38 de puncte.

IAMU Blaj își reduce afacerile și profitul net CITEȘTE ȘI IAMU Blaj își reduce afacerile și profitul net

Celălalt indice sectorial de la BVB, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a coborât cu 0,27%, fiind tras în jos de declinul de 2,36%, până la prețul de 5,3700 lei/acțiune, a titlurilor Romgaz (SNG), care au adunat transferuri de 3,43 milioane lei. La același capitol, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au câștigat 1,19%, până la prețul de 42,60 lei/acțiune, pe o activitate de 2,21 milioane lei.

În rest, reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 acțiuni, respectiv de titlurile Transport Trade Services (TTS) care au avut o revenire de 0,65%, până la prețul de 6,1700 lei/acțiune, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au staționat la prețul de 20,75 lei/acțiune, care care capitalizarea bursieră a instituției de credit se ridică la 14,46 miliarde lei (3,21 miliarde euro) și situează indicatorul P/Bv la 1,67.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
hidroelectrica
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica