Artego Târgu-Jiu – scădere drastică de profit. Ce reclamă compania

Artego Târgu-Jiu – scădere drastică de profit. Ce reclamă compania

Sursa foto: Valeriya | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 sep 2024

Cifra de afaceri netă a producătorului de articole din cauciuc și benzi transportoare Artego a coborât în primele 6 luni din 2024 cu 17,54%, la 71,00 milioane lei, de la 86,11 milioane lei în exercițiul financiar precedent.

Artego Târgu Jiu (ARTE) a realizat în primul semestru venituri din exploatare de 78,43 milioane lei, în scădere cu 22,31% față de cele de 100,95 milioane lei din perioada similară a anului trecut. „Aprobarea tardivă a bugetelor pentru 2024 aferente operatorilor economici din domeniile minier și energetic, amânarea declanșării procedurilor de achiziții publice, diminuarea fondurilor alocate acestor achiziții, toate acestea au condus la diminuarea posibilității de obținere a unui volum mare de comenzi și nivel de vânzări care ar fi fost rezultatul câștigării de licitații”, spune compania.

Urmărește-ne și pe Google News

În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare au fost reduse cu 16,42%, la 77,84 milioane lei, de la 93,13 milioane lei. Astfel, Artego raportează un profit net de aproximativ 346.000 de lei, de 19 ori mai mic decât cel de 6,58 milioane lei de la S1 2023. La T1, compania afișa o pierdere de aproximativ 293.000 de lei și pe întreg anul trecut, profitul net a fost de 8,74 milioane lei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
CONFIRMARE Unul dintre cei mai mari administratori pri­vați de pârtii din România vine cu obligațiuni la bursă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Unul dintre cei mai mari administratori pri­vați de pârtii din România vine cu obligațiuni la bursă

„Situația generata de conflictul armat din Ucraina a condus la instituirea de către comunitatea internaționala de sancțiuni economice și de restricții financiare privind relațiile economice cu Federația Rusă și cu Belarus. Ca atare, s-au produs efecte în ceea ce privește importul si exportul de produse din și către Ucraina, Federația Rusă și Belarus, societatea noastră fiind afectată atât direct, cât și indirect de această situație”, explică șocul pe bilanț compania.

Activele totale ale Artego, companie care fabrică benzi transportoare, erau la 30 iunie de 122,77 milioane lei, în scădere cu 6,86% față de cele de 131,82 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au fost tăiate cu 12,43 %, la 28,73 milioane lei, de la 32,81 milioane lei.

Artego Târgu Jiu, companie controlată de asociația salariaților în proporție de 85,88% din capitalul social, este listată la cota Bursei de Valori București și la ultimul preț de închidere, de 16,10 lei/acțiune, capitalizarea de piață se ridică la 130,65 milioane lei (26,25 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
artego
bursa
bvb