Ceapa dispare din meniuri Burger King, Taco Bell, KFC și Pizza Hut din America

Ceapa dispare din meniuri Burger King, Taco Bell, KFC și Pizza Hut din America
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 22:23

Focarul de E. coli, găsit acum la mai multe restaurante McDonald’s din SUA, a declanșat o reacție rapidă din partea mai multor mari lanțuri de unități fast-food, precum Burger King, Taco Bell, KFC și Pizza Hut.

Totul a început când McDonald’s a anunțat că „ceapa tăiată folosită la Quarter Pounder” ar putea fi o posibilă sursă de contaminare, declanșând o serie de măsuri de precauție pentru siguranța consumatorilor, conform publicației Today.

Urmărește-ne și pe Google News
Lipsa de angajați duce la măsuri extreme în special la magazinele mici. În weekend, patronii lucrează ei înșiși, taie din program sau pur și simplu închid. \ CITEȘTE ȘI Lipsa de angajați duce la măsuri extreme în special la magazinele mici. În weekend, patronii lucrează ei înșiși, taie din program sau pur și simplu închid. "Expații nu știu o boabă românește, nu înțeleg nici măcar ce scrie pe etichetă.”
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Într-un comunicat de presă, un purtător de cuvânt al Burger King a explicat că, „ne-am revizuit oferta restaurantului având în vedere anunțurile recente. Nu există un crossover cu McDonald’s pentru marea majoritate a fabricilor noastre de ceapă”.

Aceasta sugerează că Burger King nu are o legătură directă cu furnizorul implicat în focar, dar a precizat că „aproximativ 5% dintre restaurantele noastre primesc ceapă distribuită de la unitatea Taylor Farms Colorado”, arată G4Food.

VIDEO French Revolution iese în premieră cu prăjturi ecler în afara Bucureștiului și a României CITEȘTE ȘI VIDEO French Revolution iese în premieră cu prăjturi ecler în afara Bucureștiului și a României

Ca măsură suplimentară, compania a subliniat că în cele 5% dintre restaurantele afectate se folosește „doar ceapă întreagă, proaspătă”, pe care angajații o spală și feliază zilnic. În ciuda faptului că „nu a existat niciun contact din partea autorităților sanitare și niciun indiciu de boală”, compania a cerut ca aceste locații să elimine preventiv ceapa livrată de Taylor Farms.

Lanțurile Taco Bell, Pizza Hut și KFC, parte din Yum! Brands, au luat și ele măsuri similare, eliminând ceapa din unele restaurante. „Pe măsură ce continuăm să monitorizăm focarul recent raportat de E. coli și, din precauție, am eliminat ceapa proaspătă din restaurantele selectate Taco Bell, Pizza Hut și KFC”, a declarat purtătorul de cuvânt Yum! Brands.

Altex a decis când va avea Black Friday în acest an: Analizăm și subiectul lockere CITEȘTE ȘI Altex a decis când va avea Black Friday în acest an: Analizăm și subiectul lockere

Această decizie a fost luată în urma anunțului făcut de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), care, pe 23 octombrie, a emis o alertă de siguranță alimentară, semnalând existența unui focar de E. coli legat de produsele din meniul McDonald’s în mai multe state americane. CDC a raportat 49 de cazuri de îmbolnăviri și 10 spitalizări, din care unul a fost fatal. „La acea vreme, CDC a spus că anchetatorii încercau să stabilească ce ingredient alimentar a cauzat contaminarea”.

Furnizorul U.S. Foods a confirmat, de asemenea, implicarea unei anumite categorii de ceapă distribuită de Taylor Farms, explicând că, „Taylor Farms a emis o notificare de retragere pentru ceapa galbenă jumbo decojită, tăiată cubulețe și decojită din cauza potențialei contaminări cu E. coli”. Contactată pentru clarificări, Taylor Farms nu a oferit încă un răspuns oficial.

FOTO Popeyes a deschis un nou restaurant în România, tot cu saxofon din New Orleans CITEȘTE ȘI FOTO Popeyes a deschis un nou restaurant în România, tot cu saxofon din New Orleans

Președintele McDonald’s SUA, Joe Erlinger, a comentat situația într-o apariție publică, afirmând că „suntem foarte încrezători că puteți merge la McDonald’s și vă puteți bucura de preparatele noastre clasice”, adăugând că „am luat măsuri rapide pentru a elimina Quarter Pounder din meniul nostru”.

De asemenea, el a precizat că aceasta este o prioritate pentru toți cei implicați, accentuând că McDonald’s colaborează strâns cu CDC pentru a identifica exact sursa contaminării. „Nu cred că asta este ceea ce este important. Ceea ce este important astăzi este că am luat măsuri pentru a proteja publicul american și a promova sănătatea publică.”

EXCLUSIV FOTO Planul pentru celebrul magazin Eva al noului proprietar Vlad Papuc. Vizează noi plasamente și vrea să își extindă puternic și fabrica din Câmpina CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Planul pentru celebrul magazin Eva al noului proprietar Vlad Papuc. Vizează noi plasamente și vrea să își extindă puternic și fabrica din Câmpina

CDC continuă să investigheze acest focar pentru a determina toate sursele posibile ale contaminării.

Autoritățile americane de sănătate și FDA colaborează pentru a clarifica legătura dintre unitatea Taylor Farms și produsele distribuite către diferitele lanțuri de restaurante afectate.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
ceapa
burger king
kfc
taco bell
mcdonald’s
e. coli