Tranzacție - fondatorul Betty Ice intră pe nișa de parcuri eoliene și solare. Înțelegere cu Viorel Cataramă și fostul europarlamentar Petru Luhan

Tranzacție - fondatorul Betty Ice intră pe nișa de parcuri eoliene și solare. Înțelegere cu Viorel Cataramă și fostul europarlamentar Petru Luhan
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2024

Firma Solar Green Capital, deținută indirect de antreprenorul sucevean Vasile Armenean, fondator al producătorului de înghețată Betty Ice, a preluat compania Grand Energy, deținută anterior de Viorel Cataramă și Petru Luhan, conform datelor publicate în Monitorul Oficial.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Profit.ro a anunțat anterior că omul de afaceri și politicianul Viorel Cataramă și fostul europarlamentar Petru Luhan, expert în accesarea de fonduri UE și totodată ex-manager financiar la OMV Petrom și Continental Automotive, s-au asociat și intenționează să investească în dezvoltarea de capacități noi de generare de energie electrică din surse regenerabile, eoliene și solare.

Urmărește-ne și pe Google News

Ei au înființat în acest scop o firmă la care erau atât asociați, cât și administratori.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Noua companie are în vedere mai multe terenuri pe care ar putea construi parcuri eoliene și solare, situate în mai multe județe, a declarat atunci, pentru Profit.ro, Petru Luhan.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

"Căutăm în prezent experți în evaluare și proiectare tehnică, pentru a decide pe care dintre terenuri să construim. Se va ține de cont de suprafețe, de hărțile de vânt care evaluează potențialul de producție eoliană, dar și de capacitatea rețelei electrice de a integra noi astfel de unități de producție", a spus atunci Luhan.

Acum, firma a fost preluată de o companie la care acționar majoritar este un holding controlat de Vasile Armenean, conform termene.ro.

După ce și-a vândut cu circa 80 de milioane de euro afacerea cu înghețată către Unilever, Armenean și-a direcționat o parte din bani spre piața imobiliară. El a mai inițiat un proiect pentru un parc industrial în Iași și unul rezidențial în spatele Prefecturii Suceava.

viewscnt
Afla mai multe despre
viorel catarama
petru luhan
proiecte productie energie regenerabila
subventii energie regenerabila
parcuri solare
parcuri eoliene
fonduri ue energie regenerabila