Bursa câștigă un sfert de procent, pe volume mici

Bursa câștigă un sfert de procent, pe volume mici

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris ieri, 22:00

Indicele BET s-a apreciat, însă într-o sesiune în care doar acțiunile OMV Petrom au depășit reperul unor tranzacții de 1 milion de euro.

Bursele au confirmat tendința pozitivă atât în Europa, cât și la New York, unde indicele Dow Jones Industrial Average este din nou, la maximele istorice, trecând intraday chiar și peste nivelul de 42.200 de puncte. Impulsul s-a transmis și către piețele din regiune : +2,22% pentru indicele WIKG20 din Polonia, +0,68% pentru indicele BUX din Ungaria și +1,77% pentru indicele PX din Cehia.

Urmărește-ne și pe Google News

BVB a fost în aceeași notă, chiar dacă mișcarea a fost ceva mai atenuată, respectiv un avans de 0,26% al indicelui compozit BET-XT și o apreciere de 0,24% a indicelui reprezentativ BET care a închis la nivelul de 17.644,15 de puncte, cu semnificații tehnice pentru că indicele întâlnește media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Bursa câștigă un sfert de procent, pe volume mici

Mișcarea a fost chiar mai anemică pentru indicii sectoriali: +0,16% pentru indicele de energie BET-NG și +0,09% pentru indicele financiar BET-FI, care s-a stabilizat la nivelul de 61.264,84 de puncte. La drept vorbind, nici nu au fost ordinele care să mute piața. Segmentul principal, de acțiuni, a întrunit un rulaj de numai 33,71 milioane lei (6,77 milioane euro), inclusiv prin aportul unui transfer special în valoare de 2,80 milioane lei, realizat cu titlurile Băncii Transilvania (TLV), care în piața reglementată au urcat cu 0,54%, până la prețul de 3,71 milioane lei, pe o activitate de 3,71 milioane lei.

SafeTech innovations - majorare de capital cu acțiuni gratuite CITEȘTE ȘI SafeTech innovations - majorare de capital cu acțiuni gratuite

Cel mai lichid simbol, cel al OMV Petrom (SNP) a adunat schimburi de doar 6,70 milioane lei, într-o sesiune în care cotația a staționat la prețul de 0,7300 lei/acțiune, la care capitalizarea bursieră a companiei petroliere se ridică la 45,49 miliarde lei (9,14 miliarde euro).

Tot la capitolul producătorilor de energie, companiile cu vizibilitate relevantă au avut aprecieri pe linie: +0,36%, până la prețul de 5,5200 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), care au cumulat tranzacții de 3,59 milioane lei, +0,81%, până la prețul de 125,00 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au adunat volume echivalente cu 3,11 milioane lei, și +1,06%, până la prețul de 42,90 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), ce au întrunit un rulaj de 1,40 milioane lei.

Prin contrast, titlurile transportatorului național de electricitate Transelectrica (TEL) au suferit un recuzl de 5,00%, până la prețul de 38,00 lei/acțiune, pe transferuri de 2,21 milioane lei. În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au coborât cu 1,56%, până la prețul de 0,3796 lei/acțiune, și de titlurile Antibiotice Iași (ATB), care au crescut cu 2,24%, până la prețul de 3,2000 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
hidroelectrica
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica