Bittnet Systems vizează expunerea bursieră în Suedia

Bittnet Systems vizează expunerea bursieră în Suedia
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris astăzi, 07:45

Prin semnarea de către subsidiara Dendrio a unui memorandum de înțelegere cu o companie listată în Suedia, Bittnet ar urma să deschidă către investitorii nordici pilonul de Infrastructură Digitală al grupului.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dendrio Solutions a semnat un memorandum de înțelegere non-binding cu compania Hemply Balance AB, listată pe Piața Nordică de Creștere (NGM), pentru listarea inversă a pilonului de Infrastructură Digitală al grupului Bittnet.

Urmărește-ne și pe Google News

În cazul în care tranzacția va fi încheiată cu succes, capitalizarea de piață a Dendrio ar urma să fie între 37,5 milioane euro și 40 milioane euro, în funcție de structura finală a deal-ului. În aceste condiții, cei aproximativ 1.500 de acționari ai Hemply ar urma să dețină 4% din acțiunile rezultate după finalizarea tranzacției de listare inversă, în timp ce acționarilor Dendrio le vor fi alocate acțiuni ale societății listate, proporțional cu deținerile lor actuale, în valoare de 96% din acțiunile rezultate post-tranzacție.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Electrica vrea obligațiuni ″verzi″ de până la jumătate de miliard de euro, credit bancar de până la 3,1 miliarde lei și investiții masive în regenerabile. Fostul șef ANRE Dumitru Chiriță a renunțat la șefia board-ului. Cine e noul președinte CITEȘTE ȘI Electrica vrea obligațiuni ″verzi″ de până la jumătate de miliard de euro, credit bancar de până la 3,1 miliarde lei și investiții masive în regenerabile. Fostul șef ANRE Dumitru Chiriță a renunțat la șefia board-ului. Cine e noul președinte

Estimarea este că tranzacția de listare inversă se va încheia în trimestrul 4 din 2024, însă aceasta este condiționată de îndeplinirea succesivă a unor clauze suspensive. În primul rând, va fi nevoie de finalizarea satisfăcătoare pentru ambele părți în procedurile de due-diligence reciproce, de semnarea contractului de vânzare și aprobarea tranzacției de către operatorul pieței NGM, parte a Stuttgart Boerse Group.

De asemenea, tranzacția are nevoie de aprobarea Adunării Generale a Acționarilor de la compania suedeză Hemply și de autorizarea ulterioară din partea Consiliului de supraveghere a pieței de capital din Suedia. Astfel, tranzactia este condiționată de acordarea de către Consiliu, acționarilor Dendrio, a scutirii obișnuite de la cerințele obligatorii de ofertă (deținerea unui procent de >30% de către un singur acționar, după finalizarea deal-ului.

TeraPlast închide operațiunea de majorare de capital la o valoare de 100 milioane lei CITEȘTE ȘI TeraPlast închide operațiunea de majorare de capital la o valoare de 100 milioane lei

În cazul în care acești pași vor fi parcurși, aprobarea tranzacției de listare a Dendrio va fi supusă votului în AGA Bittnet. Ulterior, tranzacția mai are nevoie de autorizarea Consiliului Concurenței din România și a Consiliului Investițiilor străine directe (dacă este cazul).

După tranzacție, compania astfel rezultată va fi una dintre cele mai mari 20 de companii de pe piața NGM din Suedia, cu peste 1.500 de acționari, ceea ce va susține dezvoltarea continuă a afacerilor pilonului de Infrastructură Digitală a grupului Bittnet, la scară europeană, oferind acces la capital suplimentar pentru finanțarea creșterii organice și dezvoltarea companiei prin proiecte de fuziuni și achiziții.

Aalto Capital LLP, din Londra, acționează în calitate de consilier financiar al Bittnet Systems în legătură cu această tranzacție.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
dendrio
bvb
bursa