Bursele europene au închis în scădere, trase în jos de sectorul auto. Acțiunile BMW au scăzut cu 11%

Bursele europene au închis în scădere, trase în jos de sectorul auto. Acțiunile BMW au scăzut cu 11%
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 08:44

Bursele europene au închis în scădere, după o sesiune pozitivă la începutul săptămânii. Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,5%, majoritatea sectoarelor și burselor majore fiind în teritoriu negativ, transmite CNBC.

Indicele FTSE 100 din Regatul Unit a coborât cu 0,7%, inversând câștigul de 1,09% din sesiunea anterioară, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Fiica Guvernatorului BNR, pe lista candidaților în Comitetul Reprezentanților la Fondul Proprietatea CITEȘTE ȘI Fiica Guvernatorului BNR, pe lista candidaților în Comitetul Reprezentanților la Fondul Proprietatea
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Componenta sectorului auto a scăzut cu 3,8%, deoarece furnizorul de piese auto Continental a declarat că estimează provizioane de câteva zeci de milioane de euro, într-un caz de plată a unor garanții legate de unul dintre sistemele sale de frânare, potrivit Reuters.

BMW și-a redus marți previziunile privind marja de profit pentru 2024, invocând probleme cu sistemele de frânare ale Continental, precum și alți factori.

Acțiunile BMW au scăzut cu 11%, în timp ce acțiunile Continental a coborât cu peste 10%.

În rest, acțiunile companiiilor de îngrijire a sănătății au scăzut cu 0,6%, influențate negativ de titlurile AstraZeneca. Gigantul farmaceutic britanic a consemnat un declin al acțiunilor de până la 5%, la un moment dat, marți, după ce a anunțat rezultate dezamăgitoare ale studiilor cu medicamente pentru cancerul pulmonar.

VIDEO Dezbaterea Harris - Trump. Fostul președinte îl menționează pe Viktor Orban. Vicepreședinta SUA amintește că ea a fost în România. Trump afirmă că imigranții mănâncă animale de companie. Harris: Liderii lumii râd de Trump CITEȘTE ȘI VIDEO Dezbaterea Harris - Trump. Fostul președinte îl menționează pe Viktor Orban. Vicepreședinta SUA amintește că ea a fost în România. Trump afirmă că imigranții mănâncă animale de companie. Harris: Liderii lumii râd de Trump

Indicele german DAX a scăzut cu 0,96%, CAC 40, al bursei franceze, cu 0,24%, FTSE 35, al bursei italiene, cu 1,12%, iat IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 0,61%.

Evoluția mai nefavorabilă a acțiunilor europenei vine după ce piețele regionale au închis luni în creștere, lăsând în urmă sentimentul negativ de săptămâna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni