Bursele europene au închis în scădere. Declin al producătorilor de băuturi, din caua tarifelor de retorsiune ale Chinei

Bursele europene au închis în scădere. Declin al producătorilor de băuturi, din caua tarifelor de retorsiune ale Chinei
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:12

Bursele europene au închis în scădere, după un început de săptămână fluctuant, investitorii reacționând la o încetinire a creșterii dată de măsurile de stimulare a economiei din China, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600  a încheiat în declin cu 0,54%, toate bursele majore și majoritatea sectoarelor tranzacționând în roșu. Acțiunile companiilor din minerit au scăzut cu 4,47%, în timp ce titlurile companiilor producătoare de bunuri de uz casnic au scăzut cu 1,47%, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Renault deschide comenzile pentru versiunea 4x4 a SUV-ului Rafale CITEȘTE ȘI Renault deschide comenzile pentru versiunea 4x4 a SUV-ului Rafale
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Acțiunile producătorilor europeni de băuturi LVMH, Pernod Ricard și Diageo s-au prăbușit după ce China a anunțat măsuri antidumping temporare asupra importurilor europene de coniac, la câteva zile după votul UE privind tarifele vehiculelor electrice.

Scăderile au loc pe fondul unui declin mai amplu al acțiunilor companiilor de lux și minerit, deoarece percepția a devenit negativă în legătură cu o potențială creștere a cererii din măsurile de stimulare pe piața cheie chineză.

Acțiunile americane și-au revenit ușor după o zi de pierdere, luni, pe Wall Street, în timp ce investitorii au monitorizat o temperare a contractelor futures pentru petrol.

Indicele DAX, al bursei din Frankfurt, a scăzut cu 0,20%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,72%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 1,36%, Indicele FTSE MIB, al bursei din Milano, a coborât cu 0,24%, în timp ce IBEX 35, al bursei din Madrid, a scăzut cu 0,15%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni