Contractele futures pentru țițeiul Brent și WTI au scăzut cu aproape 5%

Contractele futures pentru țițeiul Brent și WTI au scăzut cu aproape 5%
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:29

Contractele futures pentru țițeiul Brent și WTI au scăzut cu aproape 5%, în condițiile în care temerile privind întreruperile aprovizionării din cauza conflictului dintre Israel și Iran s-au diminuat, după ce Hezbollah susținut de Iran și-a exprimat sprijinul pentru o propunere de încetare a focului prezentată de guvernul libanez, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 3,70 USD, sau cu 4,57%, la 77,23 USD pe baril. Contractele futures pentru West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 3,57 dolari sau cu 4,63%, la 73,57 dolari pe baril, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Raritate: Hidroelectrica a vândut energie cu livrare peste 3 ani CITEȘTE ȘI Raritate: Hidroelectrica a vândut energie cu livrare peste 3 ani
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Scăderea, care a început lent, din cauza temerilor privind reducerea cererii chineze, s-a accentuat după ce Hezbollah a semnalat sprijinul pentru încetarea focului, în timp ce Israelul și-a extins războiul la sol în Liban în loc să atace infrastructura petrolieră a Iranului.

”Acel Hezbollah este deschis către o încetare a focului, acesta este tipul de titlu pe care sar oamenii. Ar trebui să existe multă volatilitate în sus și în jos în acest sens”, a spus Phil Flynn, analist senior la Price Futures Group.

Luni, Brent a crescut peste 80 de dolari pe baril pentru prima dată din august, după un câștig de peste 3% peste zi. Aceasta a urmat celui mai mare câștig săptămânal din peste un an, de aproximativ 8%, în săptămâna până vineri, din cauza îngrijorărilor tot mai mari de răspândire a războiului în Orientul Mijlociu.

Hezbollah a lăsat ușa deschisă marți către o încetare a focului negociată cu Israelul, după ce forțele israeliene au ridicat miza conflictului cu inamicul său susținut de Iran, făcând noi incursiuni în sudul Libanului.

OFICIAL Negocieri pentru vânzarea celui mai mare consumator de gaze din România CITEȘTE ȘI OFICIAL Negocieri pentru vânzarea celui mai mare consumator de gaze din România

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a declarat marți că se pare că înlocuitorul liderului Hezbollah ucis, Sayyed Hassan Nasrallah, a fost și el eliminat.

Creșterea prețurilor petrolului a început după ce Iranul a lansat un baraj de rachete asupra Israelului la 1 octombrie. Israelul a jurat să riposteze și a spus că își cântărește opțiunile, instalațiile petroliere ale Iranului fiind considerate o posibilă țintă.

Unii analiști au spus că un atac asupra infrastructurii petroliere iraniene este puțin probabil și au avertizat că prețurile petrolului s-ar putea confrunta cu o presiune considerabilă în scădere dacă Israelul se concentrează asupra oricărei alte ținte.

viewscnt
Afla mai multe despre
țiței
contracte