Bursele europene au închis în creștere puternică, lăsând în urmă pesimismul de săptămâna trecută

Bursele europene au închis în creștere puternică, lăsând în urmă pesimismul de săptămâna trecută
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2024

Bursele europene au închis în creștere puternică, lăsând în urmă pesimismul de săptămâna trecută, chiar dacă piețele asiatice au continuat să aibă o tendință negativă, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,76%, majoritatea sectoarelor terminând ziua în verde.

Urmărește-ne și pe Google News
iHunt surmontează eforturile financiare legate de dezvoltarea liniei de stații de încărcare a autovehiculelor electrice și vine cu profit la S1 CITEȘTE ȘI iHunt surmontează eforturile financiare legate de dezvoltarea liniei de stații de încărcare a autovehiculelor electrice și vine cu profit la S1
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acțiunile companiilor de turism și agrement au condus câștigurile, cu o creștere de 2,18%, în timp ce sectorul bancar a crescut cu 1,17%.

Toate bursele regionale majore au închis, de asemenea, în urcare, FTSE 100 din Marea Britanie avansând cu 1,09%, scrie News.ro.

Acțiunile Burberry au scăzut cu mai mult de 7% la un moment dat, înainte de a închide în declin cu 4,86%, deoarece acțiunile companiilor producîtoare de bunuri de lux s-au retras pe fondul atractivității mai mici a acestora pentru cumpărători. Casa de modă britanică a fost retrogradată săptămâna trecută din indicele FTSE 100, după o scădere puternică a prețului acțiunilor sale ,din cauza cererii slabe.

Acțiunile Hugo Boss și Kering s-au retras luni.

Indicele german dAX a urcat cu 0,71%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,99%, FTSE MIB, al bursei din Milano, cu 0,9%, în timp ce indicele spaniol IBEX 35 a crescut cu 0,89%.

INVESTIM ÎN SPORT Sergiu Mircea, BT: În ultimii ani am direcționat către sport aproximativ un sfert din bugetele anuale de publicitate și sponsorizare. Investiția în sport, gestionată bine și cu obiective pe termen lung, are un ROI bun CITEȘTE ȘI INVESTIM ÎN SPORT Sergiu Mircea, BT: În ultimii ani am direcționat către sport aproximativ un sfert din bugetele anuale de publicitate și sponsorizare. Investiția în sport, gestionată bine și cu obiective pe termen lung, are un ROI bun

Creșterile de pe piețele europene vin după un început slab al noii săptămâni de tranzacționare în regiunea Asia-Pacific. Piețele de acolo au scăzut peste noapte, indicele Nikkei 225 din Japonia conducând pierderile din regiune, după raportul sub așteptări de vineri referitor la locurile de muncă din SUA.

Indicii buriseri din SUA au recuperat în schimb, luni, parte din pierderile consemnate săptămâna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni