Volkswagen ar putea constitui provizioane de până la 4,4 miliarde de dolari pentru reducerile de capacitate

Volkswagen ar putea constitui provizioane de până la 4,4 miliarde de dolari pentru reducerile de capacitate
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 10:48

Volkswagen ar putea constitui provizioane de până la 4 miliarde de euro pentru reducerile de capacitate planificate încă din trimestrul al patrulea, au declarat analiștii firmei de brokeraj Jefferies, într-o notă, după ce au călătorit cu directorii companiei în America de Nord, transmite Reuters.

Volkswagen a declarat la începutul acestei luni că are în vedere închiderea unor fabrici din Germania pentru prima dată în istoria sa, ca parte a unui plan de reducere a costurilor, în timp ce se luptă să concureze cu rivalii asiatici.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Austriecii de la PORR au adus o macara șenilată grea pentru viaductele autostrăzii Sibiu-Pitești. Avansează și în tunelurile \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Austriecii de la PORR au adus o macara șenilată grea pentru viaductele autostrăzii Sibiu-Pitești. Avansează și în tunelurile "Daniela, Alina, Carmen"
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Raționamentul redimensionării marcii VW nu este nou, dar sentimentul de urgență și hotărârea managementului de a aborda capacitatea în exces și tiparele de cheltuieli sunt noi”, au scris analiștii Jefferies în notă.

Trei zile pe drum în America de Nord cu managementul ne-au dat convingerea că nu există un plan B care să excludă reducerea capacității, au spus aceștia, adăugând că deciziile ar putea duce la provizioane de 3 până la 4 miliarde de euro în trimestrul al patrulea, scrie News.ro.

Jefferies nu a precizat scopul călătoriei. Volkswagen a refuzat să comenteze.

Ca parte a eforturilor sale de restructurare, Volkswagen a reziliat săptămâna trecută un acord de securitate a locurilor de muncă, de lungă durată, pentru șase dintre fabricile sale germane, ciocnindu-se cu sindicatele puternice care au promis o rezistență acerbă împotriva oricăror astfel de reduceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
provizioane