Bursele europene au închis în creștere în urma reducerii dobânzii cheie de către BCE

Bursele europene au închis în creștere în urma reducerii dobânzii cheie de către BCE
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 08:29

Bursele europene au încheiat tranzacțiile în creștere, în timp ce investitorii au analizat decizia Băncii Centrale Europene (BCE) de a reduce dobânda de referință cu un sfert de punct procentuale, la 3,5%, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,78%. Toate bursele regionale majore au încheiat ziua în verde, indicele german DAX-ul avansâns cu 0,97%, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Berkshire Hathaway, conglomeratul miliardarului Warren Buffett, a vândut acțiuni Bank of America de 228,7 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Berkshire Hathaway, conglomeratul miliardarului Warren Buffett, a vândut acțiuni Bank of America de 228,7 milioane de dolari
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Sectoarele au fost, de asemenea, în cea mai mare parte în teritoriu pozitiv, iar acțiunile companiilor de tehnologie și cele din minerit crescând cu 2%, respectiv cu 2,38%.

Indicele londonez RFTSE 100 a crescut cu 0,57%, CAC 40, al bursei franceze, cu 0,52%, FTSE MIB, al bursei din Milano, cu 0,84%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a avansat cu 1,08%.

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus din nou dobânda de referință. cu 25 de puncte de bază, la 3,5%, marcând a doua sa reducere a dobânzii pentru depozite îefectuată n acest an, dar a declarat că ”nu se angajează în prealabil” pe o anumită cale a dobânzilor.

Reuniunea BCE a avut loc cu doar câteva zile înainte de întâlnirea Rezervei Federale din SUA, din 17-18 septembrie, la care ar urma să înceapă propriul ciclu de reducere a dobânzilor.

ULTIMA ORĂ General Motors și Hyundai au creat o nouă alianță auto CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ General Motors și Hyundai au creat o nouă alianță auto

Pe piețe, acțiunile companiei farmaceutice elvețiane Roche au scăzut cu până la 4,5% după ce aceasta a declarat miercuri că rezultatele pozitive publicate în iulie dintr-un studiu în stadiu incipient al pilulei sale experimentale de slăbit s-au bazat pe doar șase pacienți.

Acțiunile au închis în coborâre cu 2,16%.

Acțiunile Novo Nordisk au înregistrat cea mai bună zi dintr-o lună ,conform datelor LSEG, urcând cu 3,08% înainte de a reduce ușor câștigurile și terminând ziua în creștere cu 2,66%. Avansul a fost determinat de știrile că pilula sa experimentală anti-obezitate ar putea fi mai eficientă decât injecția actuală Wegovy.

Investitorii europeni analizează, de asemenea, cel mai recent raport al indicelui prețurilor de consum din SUA, care a arătat o creștere cu 0,2% a prețurilor de consum în august, punând rata anuală a inflației la 2,5% - cel mai redus nivel din februarie 2021. Cu toate acestea, IPC de bază de la o lună la lună – care nu include prețurile volatile la alimente și energie – a fost puțin mai ridicat decât erau așteptările.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni