VIDEO&FOTO Constructorul turc toarnă asfalt și noaptea pe Autostrada Ford. A adus aproape 400 muncitori

VIDEO&FOTO Constructorul turc toarnă asfalt și noaptea pe Autostrada Ford. A adus aproape 400 muncitori
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 22:41

Constructorul turc Ozaltin arată foarte bine pe Drumul Expres DEx12 între Balș și Craiova, așternând asfalt și noaptea, transmit autoritățile.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

Pe Tronsonul 1 (Craiova - Robănești), în lungime de 17,7 km, asocierea de constructori turco – română a ajuns la un stadiu fizic de 78% și a dat, din nou, asigurări ca anul acesta va fi deschisă circulația.

Urmărește-ne și pe Google News

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

382 de muncitori și 221 de utilaje lucrează, în prezent, la terasamente, poduri și podețe.

FOTO După tramvaie, Timișoara cumpără de la turci și troleibuze CITEȘTE ȘI FOTO După tramvaie, Timișoara cumpără de la turci și troleibuze

Pe Tronsonul 4 (Colonești - Oarja -  Pitești), cu o lungime de 31, 82 km, constructorul român lucrează la terasamente și structuri, iar stadiul fizic a ajuns la 65%. Și pe acest tronson circulația va fi deschisă până la sfârșitul anului.

Astfel vom putea circula, anul acesta, pe drumuri de mare viteză (drum expres și autostradă) direct de la Craiova la București.

Recent a fost anunțat că a început livrarea parapetelui de protecție pe tronsonul 1 al DEx12,  Craiova-Pitești. Mobilizarea antreprenorului este bună, acesta fiind mobilizat pe toate tipurile de lucrări rămase de executat.

Renault deschide în România comenzile pentru noul „Duster de lux” CITEȘTE ȘI Renault deschide în România comenzile pentru noul „Duster de lux”

VIDEO&FOTO Constructorul turc toarnă asfalt și noaptea pe Autostrada Ford. A adus aproape 400 muncitori

Procentul fizic este de 44,25%, din contractul pentru finalizarea lucrărilor. Per total proiect, stadiul fizic depășește 75%.

În martie s-a dat startul asfaltării pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova- Pitești, denumit Autostrada Ford, anunța ministrul Transporturilor.

Muncitorii asocierii de constructori români și turci vor avea de așternut asfalt pe 7 km din acest tronson cuprins între Craiova și Robănești.

FOTO Piesă masivă instalată la pasajul principal pe Autostrada Bucureștiului. Cum se lucrează acum CITEȘTE ȘI FOTO Piesă masivă instalată la pasajul principal pe Autostrada Bucureștiului. Cum se lucrează acum

Dacă se menține actualul ritm de lucru, sunt șanse reale ca pe acest tronson (cu o lungime de 17,7 km) circulația să fie deschisă până la sfârșitul acestui an (2024), cu cel puțin 6 luni mai devreme decât prevede termenul contractual (vara lui 2025), a fost anunțat atunci.

 

VIDEO&FOTO Constructorul turc toarnă asfalt și noaptea pe Autostrada Ford. A adus aproape 400 muncitori

 

Valoarea contractului este de 439,29 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 18 luni.

Tronsonul 1: Craiova-Robănești al Drumului Expres Craiova-Pitești are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Traseul traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Au fost deschise circulației rutiere 2 tronsoane din cele 4, care însumează 71,6 km din totalul de 121 km. 

VIDEO&FOTO Constructorul turc toarnă asfalt și noaptea pe Autostrada Ford. A adus aproape 400 muncitori

 

Circulația pe încă 31,75 kilometri (Valea Mare-Colonești) din primul drum expres din România, Craiova-Pitești, a fost deschisă la finele anului trecut.

Tronsonul a fost finalizat cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual, după ce în 2022 au fost deschiși circulației primii 40 km de drum expres din România, și anume Tronsonul 2: Robănești - Slatina.

FOTO La Craiova au început probele cu primul avion IAR 99 SM produs chiar de Avioane Craiova CITEȘTE ȘI FOTO La Craiova au început probele cu primul avion IAR 99 SM produs chiar de Avioane Craiova

Astfel, de acum, se poate circula între Robănești (Dolj) și Colonești (Olt)  la nivel de drum de mare viteză pe aproximativ 72 km, ocolind orașele Balș, Slatina și comunele limitrofe acestora.

VIDEO&FOTO Umbrărescu, în luptă pe Autostrada Lugoj - Deva inclusiv la tronsonul cu tuneluri pentru urși, anunță: Angajăm mineri! Grindeanu, anterior: Un proiect care a scos peri albi CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Umbrărescu, în luptă pe Autostrada Lugoj - Deva inclusiv la tronsonul cu tuneluri pentru urși, anunță: Angajăm mineri! Grindeanu, anterior: Un proiect care a scos peri albi

Anul acesta se va circula pe toți cei 121 km ai Drumului Expres Craiova - Pitești, când vor fi finalizate capetele, Tronsonul 1: Craiova - Robănești și Tronsonul 4: Colonești - Pitești (A1).

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada ford
umb