Avertismentul Stellantis șterge 10 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a producătorilor auto europeni

Avertismentul Stellantis șterge 10 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a producătorilor auto europeni
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:20

Acțiunile producătorilor auto europeni au scăzut cu aproape 4%, după ce avertismentele de la Stellantis, Volkswagen și Aston au accentuat temerile privind perspectivele câștigurilor sectorului auto, într-un an afectat de cererea slabă și de creșterea concurenței din China, transmite Reuters.

Scăderea de pe burse a șters aproape 10 miliarde de dolari din valoarea de piață a indicelui STOXX Auto & Parts. Stellantis, listat la Paris și Milano, înregistra luni un declin de 14%, după înrăutățirea previziunilor anuale. Anul acesta, titlurile au scăzut cu aproape 38%, fiind producătorul auto cu cea mai slabă performanță din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
China se așteaptă la aproape 2 miliarde de călătorii în timpul \'\'Săptămânii de Aur\'\' CITEȘTE ȘI China se așteaptă la aproape 2 miliarde de călătorii în timpul ''Săptămânii de Aur''
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Stellantis, al cincilea producător auto din Europa în funcție de valoarea de piață și deținătorul mărcilor Chrysler, Jeep, Fiat, Citroen și Peugeot, a citat înrăutățirea tendințelor din industria auto, costurile mai ridicate pentru revizuirea afacerii sale din SUA și concurența din China pe segmentul vehiculelor electrice (EV), scrie Agerpres.

Analiștii de la Citi se așteaptă ca problemele din sector să persiste săptămâni și estimează că o redresare a Stellantis nu pare posibilă până în 2025. Pentru acest an, analiștii previzionează un declin de aproape 14% al câștigurilor, după anii favorabili de după pandemie.

Și Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, a înrăutățit vineri previziunile sale anuale, pentru a doua oară în mai puțin de trei luni.

Tranzacție: OMV Petrom a finalizat preluarea de proiecte fotovoltaice de peste 700 MW de la danezii de la Jantzen CITEȘTE ȘI Tranzacție: OMV Petrom a finalizat preluarea de proiecte fotovoltaice de peste 700 MW de la danezii de la Jantzen

De asemenea, Aston Martin a avertizat luni că va obține un profit anual mai scăzut și a revizuit în scădere estimările privind nivelul producției, pe fondul perturbărilor din lanțurile de aprovizionare și al slăbiciunii din China.

Luni dimineață, la Bursa de la Frankfurt, acțiunile Volkswagen au scăzut cu 2,6%, în timp ce la Londra titlurile Aston Martin înregistrau un declin de 20%. La Bursa de la Paris, acțiunile Renault înregistrau un recul de aproape 6%.

Tot în septembrie, Mercedes-Benz și BMW au înrăutățit previziunile anuale, menționând cererea redusă în China, cea mai mare piață auto din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
bursa