Acțiunile TTS sar la bursă

Acțiunile TTS sar la bursă

Sursa foto: TTS

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris astăzi, 21:17

Într-o sesiune cu o revenire la nivelul lichidității, prim-planul l-au avut titlurile liderului transportului fluvial de la Dunărea de Jos.

Tendința a fost de corecție în ultima sesiune de tranzacționare a săptămânii din Europa, însă, în mare parte, climatul de optimism se menține după tăierea de dobândă peste așteptări a Rezervei Federale Americane. Indicele Dow Jones Industrial Average a reușit să consolideze reduta câștigată în zona de 42.000 de puncte, unde este în zona de maxime istorice.

Urmărește-ne și pe Google News

Apetitul la risc din piețele externe s-a transferat la BVB, în primul rând, prin creșterea lichidității, după o etape în care investitorii au fost mai reținuți în introducerea ordinelor decisive. Rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 74,26 milioane lei (14,93 milioane euro), cu ujn lider neașteptat în clasamentul tranzacțiilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
EXCLUSIV FOTO BVB va monta în Piața Victoriei un ecran cu cotații bursiere, după modelul celui din Times Square. Povești despre acțiuni la o cafea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO BVB va monta în Piața Victoriei un ecran cu cotații bursiere, după modelul celui din Times Square. Povești despre acțiuni la o cafea

Este vorba despre titlurile Transport Trade Services (TTS) au adunat schimburi de 20,64 milioane lei într-o sesiune în care cotația a avut un salt de 4,57%, până la prețul de 7,1000 lei/acțiune, la care capitalizarea bursieră a companiei de transport fluvial se situează la 1,28 miliarde lei (256,91 milioane euro). Compania vine după o corecție abruptă care la un moment dat adunase 9 ședințe consecutive de deprecieri, în contextul în care rezultatele financiare semestriale au arătat estomparea efectului favorabil în bilanțuri a preluării cerealelor ucrainiene.

Interes mare investitorii l-au mai avut pentru companiile cu cea mai mare capitalizare din România și care toate au avut deviații  mai mici de un procent față de nivelurile de referință de joi: +0,69%, până la prețul de 0,7340 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au adunat transferuri de 13,73 milioane lei, +0,90%, până la prețul de 28,00 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au întrunit o activitate de 11,68 milioane lei, și -0,97%, până la prețul de 121,90 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au cumulat tranzacții de 5,43 milioane lei.

Connections Consult: profit net cu aproape 30% mai mare la S1. Reclamă întârzierea licitațiilor din PNRR, dar mizează în următorii 2 ani pe contracte cu statul CITEȘTE ȘI Connections Consult: profit net cu aproape 30% mai mare la S1. Reclamă întârzierea licitațiilor din PNRR, dar mizează în următorii 2 ani pe contracte cu statul

Mișcările de sens contrar au dat o piață anemică, în care indicele compozit BET-XT a avansat cu 0,05% și indicele reprezentativ BET a urcat doar marginal, +0,03%, peste referință, pentru o închidere la nivelul de 17.633,89 de puncte, unde cotația întâlnește media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21).

Acțiunile TTS sar la bursă

Indicii sectorial au avut evoluții divergente, respectiv -0,60% în cazul indicelui de energie BET-NG și +0,22% pentru indicele financiar BET-FI, care s-a stabilizat la nivelul de 61.529,19 de puncte. Cel mai important emitent din structura acestuia, titlurile Fondul Proprietatea (FP), au suferit un recul de 1,71%, până la prețul de 0,3898 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,43 milioane lei. Deși derulată la prețul de 0,6622 lei/acțiune, cu 69,88% peste prețul din piața reglementată, oferta publică de răscumpărare în care societsatea vizează achiziția unui număr de 269,00 milioane de acțiuni proprii nu are tracțiune pentru cotație.

Finanțare prin PNRR pentru o companie care la începutul anului trecut își cerea insolvența, în contextul șocului din Ucraina CITEȘTE ȘI Finanțare prin PNRR pentru o companie care la începutul anului trecut își cerea insolvența, în contextul șocului din Ucraina

Operațiunea de majorare de capital trage, în schimb, trage în jos acțiunea One United Properties (ONE). Pe transferuri de 2,77 milioane lei, titlurile developerului imobiliar și-au accelerat declinul cu o scădere de 4,67% în ultima ședință de tranzacționatre a săptămânii pe care au închis-o la nivelul de 0,5710 lei/acțiune.

Pe al 5-lea rulaj al pieței, de 3,33 milioane lei, titlurile Electrica (EL) au coborât cu 2,61%, până la prețul de 14,16 lei/acțiune. În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit pe 6 simboluri, cea mai mare parte a acestora înregistrând aprecieri: +2,28%, până la prețul de 3,1400 lei/acțiune, pentru titlurile Antibiotice Iași (ATB), +2,69%, până la prețul de 21,36 lei/acțiune, pentru titlurile Premier Energy (PE), +0,86%, până la prețul de 0,7340 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD),+0,88%, până la prețul de 68,60 lei/acțiune, pentru titlurile Digi Communications (DIGI), +3,54%, până la prețul de 6,1500 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M) și -1,07%, până la prețul de 5,5300 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
tts
fondul proprietatea
romgaz
hidroelectrica