Euro a scăzut cu peste 2% în raport cu dolarul, de la începutul lunii

Euro a scăzut cu peste 2% în raport cu dolarul, de la începutul lunii
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:00

Euro a scăzut cu peste 2% în raport cu dolarul, de la începutul lunii. Deprecierea, pe fondul datelor economice mai slabe din Zona Euro, dar și al temerilor că Donald Trump ar putea impune tarife suplimentare produselor importate din UE.

Moneda unică europeană a ajuns să fie cotată la 1,08 dolari și a înregistrat cea mai slabă evoluție lunară din septembrie anul trecut. Deprecierea este cauzată de datele economice slabe din Zona Euro, care au determinat investitorii să creadă că Banca Centrală Europeană (BCE) va duce o politică dură în privința dobânzilor de referință în următoarele luni, chiar dacă aceasta a fost redusă în timpul ședinței de joi. În același timp, rezultatele mai bune înregistrate de economia SUA întăresc ideea că Rezerva Federală (Fed) va acționa mai lent decât se preconiza anterior în ceea ce privește relaxarea politicii monetare, ceea ce a dus la o creștere a interesului pentru dolar, arată BiziDay.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Unul dintre cei mai mari producători de mobilă ai României intră direct în procedură simplificată de insolvență, care în unele cazuri poate însemna chiar faliment CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Unul dintre cei mai mari producători de mobilă ai României intră direct în procedură simplificată de insolvență, care în unele cazuri poate însemna chiar faliment

Analiștii financiari explică faptul că este posibilă o scădere suplimentară a euro. Un factor care poate influența valoarea euro este un posibil “război comercial” care ar putea începe după alegerile din SUA, de luna viitoare. Unii economiști cred că un al doilea mandat al lui Donald Trump va fi benefic pentru dolar, datorită angajamentului său de a mări tarifele la importuri. În schimb, dacă alegerile vor fi câștigate de Kamala Harris, experții cred că va urma o așa-numită “continuitate economică”.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
dolar