EXCLUSIV Alior Bank confirmă - Reduce treptat operațiunile din România

EXCLUSIV Alior Bank confirmă - Reduce treptat operațiunile din România
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris miercuri, 14:30

Banca poloneză Alior Bank transmite pentru Profit.ro că își reduce treptat operațiunile din România, precizând că vânzarea recentă a portofoliului de credite performante reprezintă următoarea etapă în acest proces.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Declarația confirmă informațiile semnalate încă de anul trecut de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

La finele anului trecut, Profit.ro a semnalat că banca poloneză Alior Bank pare că se retrage treptat din România, dat fiind că a reziliat contractul cu Telekom România și și-a restructurat operațiunile. Vezi AICI reacția Alior Bank de atunci.

CONFIRMARE Finanțele propun o extindere cu 3 luni, până la 1 ianuarie, a termenului până la care nu sunt obligatorii notele justificative privind diferențe la e-TVA și nu se aplică sancțiuni CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Finanțele propun o extindere cu 3 luni, până la 1 ianuarie, a termenului până la care nu sunt obligatorii notele justificative privind diferențe la e-TVA și nu se aplică sancțiuni

Vineri, Patria Bank a preluat de la Alior Bank un portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 milioane lei, în sold la 30 aprilie, incluzând aproximativ 4.000 de clienți persoane fizice și fiind constituit din credite performante de consum negarantate, denominate în lei. 

Acum, Alior Bank a transmis pentru Profit.ro, în contextul acestei vânzări, că își reduce treptat operațiunile din România.

"Vânzarea portofoliului de credite performante de către Sucursala Alior Bank în România reprezintă următoarea etapă în procesul de reducere treptată a operațiunilor Alior Bank din România. Începând din 2022 și până în prezent au fost derulate mai multe operațiuni cu scopul eficientizării activității Sucursalei, printre care încetarea cooperării cu partenerul strategic Telekom România Mobile Communications, revizuirea opțiunilor strategice pentru definirea planurilor de viitor, stoparea procesului de creditare și vânzarea portofoliilor de credite neperformante.

Până la transferul către Patria Bank, portofoliul de credite performante va continua să fie deservit de Alior Bank Varșovia Sucursala București, în conformitate cu cele mai înalte standarde profesionale, iar transferul clienților sucursalei din România a Alior Bank S.A. către Patria Bank S.A. a fost planificat cu deosebită atenție, astfel încât încât să se desfășoare într-un mod cât mai eficient și facil", declară reprezentanții băncii pentru Profit.ro.

Danemarca introduce prima taxă de carbon din lume pentru emisiile vacilor CITEȘTE ȘI Danemarca introduce prima taxă de carbon din lume pentru emisiile vacilor

Alior și-a redus anul trecut prezența în România, cu o scădere a activelor la 279 de milioane de lei, de la 491 de milioane de lei în anul precedent, fiind a treia cea mai mică bancă după active.

Patria Bank era pe locul 17, cu active de 4 miliarde de lei, în scădere cu 3% față de 2022 și o cotă de piață de jumătate de punct procentual.

viewscnt
Afla mai multe despre
patria bank
rezultate patria bank
profit patria bank