Primăria Brașov estimează că va câștiga în acest an între 6 și 10 mii de noi locuitori

Primăria Brașov estimează că va câștiga în acest an între 6 și 10 mii de noi locuitori
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 20:33

Aproape 3.000 de noi locuitori cu acte în regulă a avut Brașovul doar în prima jumătate a acestui an. Peste 2.700 dintre aceștia au venit din alte județe ale țării, iar 223 de români s-au întors din străinătate și au ales Brașovul.

Primăria spune că are cifre impresionante în ce privește românii care se stabilesc la Brașov, arată bzb.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Avertismentul Stellantis șterge 10 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a producătorilor auto europeni CITEȘTE ȘI Avertismentul Stellantis șterge 10 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a producătorilor auto europeni
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

„În ultimul an vedem că există un aflux de cetățeni români care se mută din alte județe sau chiar și din străinătate în municipiul Brașov. Numai în primul semestru din acest an, 3.000 de persoane – majoritatea din alte județe ale României  – și-au stabilit domiciliul la Brașov. Asta fără a ține cont de populația care se mută în jurul Brașovului sau care nu își face toate formele legale, dar, totuși, locuiește la Brașov. Cred că anul acesta putem spune cu siguranță că vom ajunge undeva la 6.000 de persoane care își stabilesc domiciliul la Brașov și, dacă îi luăm în calcul pe toți cei care se mută în zona metropolitană în Brașov, dar nu își fac buletinul, cred că o să ajungem chiar la 10.000”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

„Lumea se mută la Brașov pentru că e un oraș frumos, un oraș curat, e un oraș cu potențial, atrage, sunt locuri de muncă. Din punctul meu de vedere cam astea sunt motivele principale. Sunt venit și eu din 2013 în Brașov, cu serviciul, cu soția și am rămas în Brașov și o să rămân în Brașov, pentru că e frumos și e un oraș care-mi place”, spune un brașovean venit din județul Buzău.

viewscnt
Afla mai multe despre
brașov
locuitori