Ciolacu, după ce S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și perspectiva stabilã: Este o dovadă a stabilității macroeconomice și a perspectivelor de dezvoltare pe care le are România în următorii ani

Ciolacu, după ce S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și perspectiva stabilã: Este o dovadă a stabilității macroeconomice și a perspectivelor de dezvoltare pe care le are România în următorii ani
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:26

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că decizia agenției de rating S&P de a reconfirma ratingul suveran al României și perspectiva stabilã este o dovadă a stabilității macroeconomice și a perspectivelor de dezvoltare pe care le are România în următorii ani.

”Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României! După ce agenția de rating Fitch a confirmat ratingul suveran și perspectiva stabilă pentru România în luna august, iată că astăzi Standard and Poor`s face același lucru. Este o dovadă a stabilității macroeconomice și a perspectivelor de dezvoltare pe care le are România în următorii ani”, afirmă șeful Executivului, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
S&P vede deficitul bugetar la 7,3% anul acesta și incertitudine fiscală după alegeri. Creșterea puternică a salariilor și pensiilor a alimentat importurile, iar avansul accelerat al salariilor pune și probleme de competitivitate economiei CITEȘTE ȘI S&P vede deficitul bugetar la 7,3% anul acesta și incertitudine fiscală după alegeri. Creșterea puternică a salariilor și pensiilor a alimentat importurile, iar avansul accelerat al salariilor pune și probleme de competitivitate economiei
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

El consideră că acesta este rezultatul trecerii la un model economic bazat pe investiții masive, producție și creare de locuri de muncă aici, în România.

”Doar astfel am putut reduce inflația de la 10,3% în iunie 2023 la 4,6% în prezent și am putut crește numărul salariaților la 5,16 milioane persoane – nivel record postdecembrist.

”Mai avem mult de lucru. Consolidarea bugetară în următorii 7 ani trebuie realizată prin raționalizarea cheltuielilor și creșterea colectării veniturilor, prin digitalizarea ANAF și reducerea evaziunii fiscale. Și continuarea investițiilor. NU prin creșteri de taxe și politici de austeritate, așa cum am trăit cu toții în 2009-2011! Analiza Standard and Poor`s confirmă că aceasta este calea sigură pentru România: producție, investiții, locuri de muncă, putere de cumpărare și stabilitate macroeconomică”, conchide Ciolacu.

Agenția de rating S&P a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale și perspectiva stabilã ale României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valutã, anunță Ministerul Finanțelor, precizând că decizia este susținutã de stocul moderat de datorie externã și guvernamentalã și de perspectivele solide de creștere ale țãrii noastre, începând cu anul 2025.

”Este imperativ sã continuãm reformele, sã eficientizãm cheltuielile publice și sã implementãm soluții durabile pentru a reduce presiunile asupra bugetului", apreciază ministrul Finanțelor Marcel Boloș.

Ciucă, după ce S&P a reconfirmat ratingul suveran al României: Dovadă a stabilității economice la care contribuie în mod direct toți cetățenii și companiile care sunt buni platnici. Cer Guvernului Ciolacu să depună la Comisia UE un plan fiscal-bugetar

Liderul PNL Nicolae Ciucă afirmă că decizia S&P de a reconfirma ratingul suveran al României este o ovadă a stabilității economice la care contribuie în mod direct toți cetățenii și companiile care sunt buni platnici. El cer Guvernului Ciolacu să depună la Comisia Europeană un plan fiscal-bugetar concret, care să includă creșterea investițiilor din fonduri naționale, reducerea cheltuielilor curente ale statului, continuarea absorbției fondurilor europene din PNRR și Politica de Coeziune, ”așa cum s-a realizat cu succes în 2022-2023”.

”Agenția de rating S&P Global a reconfirmat ratingul de țară al României la BBB-/A3, o dovadă a stabilității economice la care contribuie în mod direct toți cetățenii și companiile care sunt buni platnici. Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care v-ați achitat la timp obligațiile fiscale. Bonificația de 3% acordată de Guvern prin Ministerul Finanțelor și pentru care Partidul Național Liberal a depus un amendament în Parlament în vederea creșterii acesteia la 5%. Este un gest de apreciere din partea statului pentru responsabilitatea voastră, a celor care muncesc și își plătesc obligațiile fiscale, iar asta ne ajută să menținem echilibrul economic”, scrie Ciucă pe Facebook.

El cere Guvernului Ciolacu să depună la Comisia Europeană un plan fiscal concret.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
guvern
s&p
rating
marcel bolos