Starboard Value a preluat o participație de 1 miliard de dolari la Pfizer

Starboard Value a preluat o participație de 1 miliard de dolari la Pfizer
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:27

Investitorul activist Starboard Value a luat o participație de aproximativ 1 miliard de dolari la Pfizer și dorește ca gigantul farmaceutic american să facă schimbări pentru a-și îmbunătăți performanța, potrivit unor surse familiare cu problema, citate de Reuters.

De asemenea, Starboard i-a abordat pe Ian Read, un fost CEO al Pfizer, și pe Frank D'Amelio, care a fost director financiar până în 2021, și ambii și-au exprimat interesul să-l ajute pe investitorul activist, au spus sursele.

Urmărește-ne și pe Google News
Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici CITEȘTE ȘI Nicolae Ciucă: Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Read a ocupat funcția de CEO până când Albert Bourla a preluat funcția în 2019. Bourla a jucat un rol esențial în colaborarea cu BioNTech pentru a dezvolta un vaccin pentru COVID-19, scrie News.ro.

Pfizer a refuzat să comenteze, iar Starboard nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters. Acțiunile producătorului de medicamente au crescut luni cu 24%, până la 29,26 dolari. Acestea au scăzut cu peste 13% în ultimul an și se tranzacționează la aproximativ jumătate din maximele lor din epoca pandemiei, pe măsură ce vânzările produselor sale pentru COVID scad.

Analiștii de pe Wall Street au spus că nu există o soluție rapidă a unui investitor activist pentru a rezolva numeroasele probleme ale Pfizer.

”Așteptăm evoluții viitoare, dar nu vedem fructe care să crească valoarea pentru acționari”, a scris analistul David Risinger de la Leerink Partners, într-o notă de cercetare.

Pfizer a avut dificultăți să găsească un produs care să compenseze veniturile pierdute de pe urma vaccinului și pilulei pentru tratarea COVID.

Compania a avut o lansare mai slabă decât s-a sperat a vaccinului său împotriva virusului respirator sincițial (RSV), iar datele clinice pentru o pastilă pentru obezitate pe care o dezvolta au fost dezamăgitoare.

FOTO Statele Unite anunță aprobarea provizorie a vânzării sistemelor radar Sentinel către România CITEȘTE ȘI FOTO Statele Unite anunță aprobarea provizorie a vânzării sistemelor radar Sentinel către România

CEO-ul Bourla a cheltuit, de asemenea, aproximativ 70 de miliarde de dolari, din 2020, pentru achiziții, lansând în același timp inițiative de economisire a costurilor.

Pfizer a cumpărat Seagen pentru 43 de miliarde de dolari, Biohaven pentru 13 miliarde de dolari, Arena pentru 6 miliarde de dolari, Global Blood Therapeutics (GBT) pentru 5 miliarde de dolari și Trillium pentru 2 miliarde de dolari.

Wall Street Journal a scris pentru prima dată știrea despre participația cumpărată de Starboard. Firma de investiții a insistat anterior pentru schimbări la News Corp, Salesforce și Match Group, proprietarul Tinder.

viewscnt
Afla mai multe despre
starboard value
pfizer