ANUNȚ Când va fi deschisă Centura de Est a Aradului. Stadiul lucrărilor este de peste 80%

ANUNȚ Când va fi deschisă Centura de Est a Aradului. Stadiul lucrărilor este de peste 80%
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:17

Centura de Est a municipiului Arad, o șosea de 11 kilometri cu un pod peste Mureș și un pasaj peste calea ferată ce este în lucru, va fi deschisă la termen, în ianuarie 2025, stadiul lucrărilor fiind de peste 80%.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara au transmis că lucrarea este în grafic și termenul prevăzut în contract va fi respectat.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Metrorex anunță unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Metrorex anunță unde a ajuns cu metroul spre Aeroportul Otopeni
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Conform sursei citate, la pasajul peste calea ferată și la podul peste Mureș lucrările sunt mai avansate, la aproximativ 90%.

Lucrările la acest drum au început în toamna anului trecut și au ca termen de finalizare ianuarie 2025, antreprenorul fiind PORR Construct.

"După realizarea acestui segment de drum, Aradul va deveni primul municipiu reședință de județ care are un inel de centură complet", afirma, la momentul deschiderii șantierului, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Viitorul drum va asigura legătura între DN69 Arad-Timișoara și DN7 Arad-Deva, dar și racordarea la autostrada A1. Proiectul cuprinde un nou pod peste Mureș (la Fântânele) și un pasaj peste calea ferată (la Vladimirescu), cinci sensuri giratorii, o pistă de biciclete de 7,2 km și stații pentru mijloace de transport în comun, scrie Agerpres.

Contractul pentru proiectarea tehnică și execuția lucrării a fost semnat în octombrie 2022, în prezența premierului de atunci, Nicolae Ciucă, când a fost anunțată valoarea investiției - 308 milioane de lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
centura
arad