Cristiano Ronaldo investește într-un startup de sănătate din Marea Britanie

Cristiano Ronaldo investește într-un startup de sănătate din Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 18:16

Fotbalistul faimos Cristiano Ronaldo investește într-un startup din Marea Britanie care dezvoltă suplimente personalizate în funcție de datele din testele de sânge.

Startup-ul Bioniq a anunțat că Ronaldo a investit în firmă și a ridicat valoarea acesteia la 82 milioane dolari. Suma pe care fotbalistul a investit-o în companie nu a fost făcută publică, dar, potrivit anunțului de pe site-ul oficial Bioniq, Cristiano Ronaldo a devenit acționar majoritar, arată StartUp Cafe.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO PREMIERĂ - Autoritățile lansează primele intersecții rutiere pe 3 niveluri CITEȘTE ȘI FOTO PREMIERĂ - Autoritățile lansează primele intersecții rutiere pe 3 niveluri
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Celebrul fotbalist folosea suplimentele personalizate Bioniq de aproape trei ani și era membru de 2 ani. În urma investiției, firma spune că Ronaldo va participa la următoarele inovații de brand și produse.

Vladimir Fedotov, fondator și CEO al Bioniq, a anunțat, de asemenea, investiția lui Ronaldo în firma sa pe LinkedIn.

„(...) cel mai decorat atlet din lume și cea mai faimoasă persoană a văzut ceva în Bioniq, la fel ca toți cei care ne-au susținut înainte. La fel ca ei, el a fost în primul rând un consumator, iar acum se alătură Bioniq ca partener și acționar” – Vladimir Fedotov.

„Susținerea Bioniq merge dincolo de o simplă oportunitate de investiție pentru mine - este vorba despre alinierea cu o viziune comună pentru sănătate, performanță și longevitate. Folosesc produsele lor de aproape trei ani. Cu abordarea lor personalizată de sănătate, cred că Bioniq are potențialul de a transforma modul în care avem grijă de corpul nostru și de a ajuta oamenii să-și atingă și să-și mențină performanța maximă pentru mai mult timp”, a spus Cristiano Ronaldo.

Investiția vine după o rundă de finanțare Seria B, prin care startup-ul a strâns 15 milioane dolari în luna iulie a acestui an, rundă condusă de fondurile de investiții europene Principal Investors HV Capital și Unbound. Firma vrea să se extindă în SUA, Europa și Orientul Mijlociu.

CNAIR închide temporar, pentru trei zile, accesul în spațiile de servicii de pe A1 la km. 297 și la km. 316 CITEȘTE ȘI CNAIR închide temporar, pentru trei zile, accesul în spațiile de servicii de pe A1 la km. 297 și la km. 316

Ce face Bioniq

Startup-ul Bioniq a fost fondat în anul 2019, în Londra, de către Vladimir Fedotov, fost baschetbalist pentru echipa națională a Germaniei. Acesta, în timpul anilor de muncă în mediul corporate, se simțea mereu obosit și fără energie. Fedotov a fost, astfel, determinat să descopere cauza lipsei de energie și a ajuns la o abordare inovativă făcută în Elveția, respectiv crearea de suplimente complet personalizate pe baza datelor din sânge.

Bioniq a construit cea mai mare bază de date biochimică de acest gen, folosind datele testelor de sânge de la clienți de pe cinci continente. Algoritmul Bioniq evaluează înălțimea, greutatea, vârsta, stilul de viață și obiectivele de sănătate ale unui om pentru a identifica cu precizie dezechilibrele de micronutrienți și pentru a oferi informații nutriționale, sprijin nutrițional zilnic, consultații nutriționale 1:1 și resurse educaționale.

Toate suplimentele personalizate sunt fabricate în Elveția, de calitate farmaceutică și utilizează micro-dozare precisă pentru a răspunde nevoilor și deficiențelor individuale. Fiecare formulă este creată special pentru fiecare utilizator și conține un amestec unic de până la 120 de antioxidanți, vitamine, minerale, fitonutrienți, aminoacizi și fibre prebiotice.

În loc de pastile și capsule tradiționale, produsul este livrat în granule de guar prebiotice brevetate, care sunt concepute pentru a imita modul în care organismul digeră alimentele, minimizând competiția nutrienților și maximizând biodisponibilitatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
cristiano ronaldo
marea britanie
bioniq