Vâlcea își face centrală nouă pentru încălzirea populației, și cu bani de la Guvern. Investiție de peste jumătate de miliard de lei

Vâlcea își face centrală nouă pentru încălzirea populației, și cu bani de la Guvern. Investiție de peste jumătate de miliard de lei
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris vineri, 07:15

Județul Vâlcea se pregătește să demareze o investiție în construirea unei centrale noi de producție de energie termică și electrică în cogenerare pe gaze naturale, pentru alimentarea sistemului centralizat de încălzire care deservește municipiul reședință de județ Râmnicu Vâlcea, precum și localitățile Băile Olănești și Călimănești Căciulata.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Ideea este mai veche, fiind inclusă și în planul de reorganizare al CET Govora, producătorul insolvent de energie, căldură și abur industrial, pe cărbune, deținut integral de Consiliul Județean Vâlcea.

Pierdere triplă pentru fostul Sidex Galați. Compania explică situația CITEȘTE ȘI Pierdere triplă pentru fostul Sidex Galați. Compania explică situația

Consiliul a încheiat, în august anul trecut, un contract cu Ministerul Dezvoltării, în baza căruia va beneficia de cofinanțare de la administrația centrală pentru un proiect de modernizare, reabilitare, retehnologizare și extindere a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, prin Programul Termoficare.

Principala componentă a proiectului este construirea unei centrale noi în cogenerare de înaltă eficiență, cu putere instalată de minimum 52 MW electrici și 45 MW termici.

Grupul maghiar Inter-Computer intră pe piața din România cu ținta de a deveni cel mai important partener de afaceri IBM CITEȘTE ȘI Grupul maghiar Inter-Computer intră pe piața din România cu ținta de a deveni cel mai important partener de afaceri IBM

Administrația județeană a demarat acum o licitație pentru contractarea proiectării și execuției lucrărilor de ridicare a centralei.

Valoarea totală a contractului este estimată la peste 544 milioane lei plus TVA, iar ofertele trebuie depuse până pe 28 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
încălzire centralizată vâlcea
cet govora
centrală cogenerare vâlcea
programul termoficare