Profit Energy.forum - Peste vară, sistemul energetic a operat la limită. Hidroelectrica – într-o presiune extrem de mare. Apeluri repetate din dispecerat

Profit Energy.forum - Peste vară, sistemul energetic a operat la limită. Hidroelectrica – într-o presiune extrem de mare. Apeluri repetate din dispecerat
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris astăzi, 03:24

Consumul de energie a fost zi de zi mai mare decât producția de electricitate și orice suspendare de activitate la centralele din jurul României aducea sensibilități în sistem, spune CEO-ul Hidroelectrica.

Sistemul energetic al României este în cea mai mare parte a timpului în sold, iar livrările periodic reduse de energie eoliană și solară aduc solicitări frecvente pentru Hidroelectrica (H2O), societate care este în măsură să furnizeze electricitate la orice oră.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO ANUNȚ - Un nou tronson din Autostrada Ford este aproape de finalizare CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO ANUNȚ - Un nou tronson din Autostrada Ford este aproape de finalizare
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Toată vara a fost foarte greu de făcut lucrări de mentenanță, pentru că trebuia să avem un grad de disponibilitate foarte mare. Practic, s-a turbinat tot ce s-a putut turbina în această vară, pentru a ține sectorul energetic și să ținem lumina aprinsă”, a declarat, în cadrul Profit Energy.forum, Karoly Borbely, CEO al Hidroelectrica.

Practic, producătorii români de energie au avut probleme să furnizeze 8.000 – 8.500 de MWh pentru a asigura necesarul consumului intern.

„Anul acesta am fost importatori neți, să zicem între 1.000 și 2.000 de megawați, în absolut fiecare zi”, spune șeful executiv al producătorului național de energie hidro. ”Pentru noi a fost o presiune extrem de mare. Zi de zi nu putea să facem absolut nicio lucrare pentru că toți megawații erau adunați la dispecerat să putem ține sistemul în picioare.”Hidroelectrica are un necesar de investiții foarte mare și trebuie să-și reabiliteze hidroagregatele, însă, în același timp, solicitările sunt fecvente din dispeceratul Transelectrica, atunci când necesarul nu este acoperit și există dificultăți inclusiv legate de importuri.

Agroland își majorează profitul net semestrial. Plan fixat - o rețea de peste 250 magazine CITEȘTE ȘI Agroland își majorează profitul net semestrial. Plan fixat - o rețea de peste 250 magazine

„Vedeți foarte bine și anul acesta cât de sensibili am fost la orice modificare a programului de investiții sau a retragerii din funcționare a unei unități de producție de la oricare centrală mare din regiune. Uitați-vă la orice lucrare care se făcea la granița României sau în țările limitrofe cu România – mai ales în Ungaria – cât de mult afectau capacitatea de tranzit transfrontalier”, spune Bornely. „Când număram toți megawații în fiecare zi în această vară, am văzut cât de importantă este și cooperarea regională.”

Hidroelectrica s-a listat la Bursa de Valori București vara trecută, în urma unei oferte publice primare în care Fondul Proprietatea (FP) a vândut pachetul său de 19,95% din acțiuni într-o ofertă publică primară cu o valoare de 9,28 miliarde lei. La ultima cotație de închidere al titlurilor societății, de 125,50 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a acesteia se ridică la 56,45 miliarde lei (11,34 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
bvb
bursa
karoly borbely