Grupul anglo-australian Rio Tinto devine unul dintre cei mai mari producători globali de litiu, după preluarea companiei Arcadium Lithium

Grupul anglo-australian Rio Tinto devine unul dintre cei mai mari producători globali de litiu, după preluarea companiei Arcadium Lithium
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:38

Grupul anglo-australian Rio Tinto a anunțat că va plăti 6,7 miliarde de dolari, în numerar, pentru achiziționarea Arcadium Lithium, cu sediul în SUA, o tranzacție în urma căreia Rio Tinto va deveni unul dintre cei mai mari producători globali de litiu, alături de Albemarle și SQM, transmite Reuters.

În ultimii ani, zăcămintele de litiu au devenit extrem de importante, metalul fiind folosit la bateriile pentru vehiculele electrice (EV). Prețurile stagnează, în urma ofertei excedentare din China și a încetinirii vânzărilor EV pe plan mondial.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Photon Energy lansează proiecte fotovoltaice în România după un împrumută la BERD CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Photon Energy lansează proiecte fotovoltaice în România după un împrumută la BERD
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Rio Tinto va plăti 5,85 dolari pe acțiune, o primă de 90% față de prețul acțiunilor Arcadium, de 3,08 dolari, din 4 octombrie, când Reuters a anunțat în exclusivitate potențialul acord dintre cele două firme. De la începutul anului titlurile Arcadium au scăzut cu peste 37%, iar capitalizarea bursieră a companiei a ajuns la aproximativ 4,56 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Rio va obține acces la mine de litiu, facilități de procesare și depozite Argentina, Australia, Canada și Statele Unite, precum și la o bază importantă de clienți, inclusiv Tesla, BMW și General Motors.

„Suntem încrezători că această ofertă de preț reflectă o valoare completă și corectă pe termen lung a afacerii noastre pentru investitori și reduce riscul expunerii acționarilor la executarea planurilor de dezvoltare a portofoliului și la volatilitatea de pe piață”, se arată într-un comunicat al directorului general al Arcadium Lithium, Paul Graves.

Tranzacția, care a fost aprobată în unanimitate de Consiliile de Administrație ale celor două firme, ar urma să se finalizeze la mijlocul anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rio tinto
litiu